Arizona Coyotes palkkasi aiemmin kesällä päävalmentajakseen pelaajalegenda Rick Tocchetin. Tällä on NHL:stä yhteensä 1289 pelatun ottelun kokemus, mutta päävalmentajana 53-vuotias Tocchet on toiminut NHL:ssä aiemmin vain kahdella kaudella. Apuvalmentajakokemusta Tocchetilla on NHL:stä seitsemän kauden verran.

Nyt Tocchet saa rinnalleen miehen, jonka NHL-kokemus on hämmästyttävän identtinen hänen kanssaan.

Coyotesin uusi apuvalmentaja John MacLean, 52, on pelannut NHL:ssä yhteensä 1298 ottelua runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Päävalmentajakokemusta MacLeanilla (kuvassa) on NHL:stä vain vajaan kauden verran, mutta apuvalmentajana tämä on ehtinyt toimia hieman enemmän kuin Tocchet: yhteensä yhdeksän kautta.

Eivätkä parivaljakon yhtäläisyydet lopu tähän. Kumpikin on syntynyt vuonna 1964 ja varattu NHL:ään 1983. Kumpikin pelasi pääasiassa oikean laitahyökkääjän paikallla.

Molemmat myös voittivat peliurallaan yhden Stanley Cupin: Tocchet 1992 Pittsburgh Penguinsissa, MacLean 1995 New Jersey Devilsissä.

Kumpikin myös lopetti uransa samaan aikaan, kauden 2001–02 päätteeksi: Tocchet Philadelphia Flyersissa, MacLean Dallas Starsissa. Ja tietysti: molemmat siirtyivät valmennusuralle heti kaudella 2002–03: Tocchet Colorado Avalanchen, MacLean New Jerseyn apuvalmentajana.

Jos tämä kaksikko ei osaa kertoa melko kokemattomalle kojoottilaumalle, mitä NHL:ssä menestymiseen tarvitaan, kuka sitten?

Coyotesin valmennustiimin täydentää Scott Allen, 51. Allen on toiminut NHL:ssä apuvalmentajana viiden kauden ajan. Peliurallaan Allen ei koskaan yltänyt NHL:ään.

– Olemme erittäin mielissämme, että saimme Johnin ja Scottin organisaatioomme. Molemmilla on valtava jääkiekkotietämys ja valmentajakokemus, ja uskomme heidän olevan erinomainen lisä Rick Tocchetin tiimiin, Coyotesin GM John Chayka sanoi seuran tiedotteessa.