Arizona Coyotesin viime kaudet NHL:ssä ovat olleet täynnä haasteita. Edellisen kerran keväällä 2012 pudotuspelejä tuon vuoden mestaria Los Angeles Kingsiä vastaan pelannut joukkue tuskaili viime talvena alakertansa kanssa, sillä kojoottipaidat päästivät peräti 260 maalia.

Kyseinen määrä oli kolmanneksi eniten koko NHL:ssä, Colorado Avalanchen ja Dallas Starsin jälkeen.

Nyt Arizonassa kuitenkin puhaltavat muutoksen tuulet, sillä joukkueen tuore päävalmentaja on Rick Tocchet. Uusia pelaajia puolestaan ovat NY Rangersista saapunut mahdollinen ykkössentteri Derek Stepan, Chicago Blackhawksista tullut profiilipuolustaja Niklas Hjalmarsson sekä Stepanin tavoin New Yorkista Arizonaan vaihtanut oletettu ykkösmaalivahti Antti Raanta.

NBC Sports arvelee, että vaikka Raanta olikin Rangersissa kakkosveskari, on hän osoittanut olevansa myös ykkösveskarin kaltainen torjuja.

Alakerran, ja oikeastaan koko Arizona Coyotesin, johtaja olisi puolestaan jo vanha tuttu Oliver Ekman-Larsson (kuvassa jään tasalla).

Hän epäonnistui viime kaudella pahasti, sillä esimerkiksi tehotilasto oli karmea -25. Toisaalta koko joukkueen huonoin plusmiinus-tilasto on osaksi seurausta siitä, että ruotsalaispakki luuti lähes 25 minuutin peliaikakeskiarvolla, jolloin vastustajan parhaat tuloksentekoketjut olivat pakosti jäällä samaan aikaan.

MM-mitaleita, olympiahopean sekä alle 20-vuotiaiden MM-pronssin aikanaan napanneen ruotsalaisen harteille ladataan valtavia paineita.

– Meillä on menossa uudelleenrakennus, mutta mielestäni meillä on hyvä, nuori ydin, jota johtaa Oliver Ekman-Larsson. Hän kannattelee meitä, Coyotesin GM John Chayka sanoo NBC Sportsin mukaan NHL Tonightille.