© Kuva: Getty Images

NHL:n rääväsuu kuittaamassa ison palkankorotuksen Jarmo Kekäläiseltä? – ”Pitäisi olla parhaiten palkattuja”

Monesti NHL:stä puhuttaessa nousee esille se, kuinka paljon tietty pelaaja tienaa yhtä kautta kohden.

Tai kuinka messevän taalasumman tietty pelaaja sai uuden sopimuksen yhteydessä.

Valmentajien palkat sen sijaan ovat harvemmin esillä.

NHL:n raha-asioiden ykkössivusto CapFriendly on kerännyt kasaan myös valmentajien palkkatietoja niiden osalta, joiden summat ovat tulleet julkisuuteen.

Taalajäiden parhaiten palkattu valmentaja on ollut Mike Babcock, joka kuittaa Toronto Maple Leafsin kanssa vuonna 2015 solmitussa sopimuksessa 6,25 miljoonaa dollaria kaudelta.

Chicago Blackhawksin Joel Quenneville ei jää paljon Babcockin taakse, sillä Quennevillen tulot ovat yhtä kautta kohti 6 miljoonaa dollaria.

Nyt tähän joukkoon halutaan nostaa myös Columbus Blue Jacketsin John Tortorella.

Columbus Dispatchin jutussa haastateltiin Tortorellan agenttia Neil Glasbergia, joka taustoitti tilannetta.

– Kuka valittiin juuri NHL:n vuoden valmentajaksi? Eikä tuo ollut edes ensimmäinen kerta. Hän on voittanut Stanley Cupin, ja Blue Jacketsilta nähtiin juuri seurahistorian paras kausi. Kyllä, hänen pitäisi olla parhaiten palkattujen joukossa NHL:ssä, Glasberg sanoi.

Dispatchin jutussa ilmeni myös se, että Tortorella on ollut hyvin halpa valmentaja Jarmo Kekäläisen johtamalle Blue Jacketsille.

Jenkkivalmentaja teki nimittäin viiden vuoden ja 10 miljoonan dollarin sopimuksen Vancouver Canucksin kanssa vuonna 2013. Kahden miljoonan dollarin vuosituloista Canucks maksaa edelleen ison osan, sillä Blue Jacketsille on jäänyt maksettavaksi 750 000 dollarin osuus yhtä kautta kohden.

Kovana rääväsuuna tutuksi tulleen Tortorellan nykyinen sopimus päättyy tulevan kauden jälkeen.

Dispatchin toimittajan Aaron Portzlinen mukaan Tortorellan tulot nousisivat jatkossa noin 3,5 miljoonaan dollariin. Summa saattaa olla kuitenkin jopa isompi.

– Babcockin tekemä sopimus toi markkinoille ison muutoksen. Joissakin organisaatioissa muutos ei tule vastaan välttämättä aivan välittömästi, mutta se tulee kyllä. Esimerkiksi silloin, kun Bruce Boudreau sai kenkää Anaheimista ja hänet palkattiin Minnesotaan, hän tuplasi palkkansa. Claude Julien erotettiin Bostonista, ja nyt hän tekee tuplasti enemmän rahaa Montrealissa. Ehkä joidenkin valmentajien kohdalla oli hyvä juttu saada potkut. Mutta noin nopeasti asiat ovat muuttuneet tuon ison sopimuksen (Babcockin diilin) jälkeen, toinen agentti Gil Scott pohtii.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!