NHL:ään varatun suomalaissensaation harppaukset valtavia – kotimaan järjestelmä tuotti Robin Salosta timantin

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomen kolme kovinta jääkiekkosarjaa ovat muovanneet espoolaislähtöisestä Robin Salosta timantin ja NHL-varauksen. Sport-kasvatti rynnisti A-nuorten SM-liigan ja Mestiksen kautta SM-liigaan ja sieltä edelleen NHL:n porteille.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin ja hopeamitalistin kommenteista päätellen suomalaisen jääkiekkoilun paljon puhuttu ”hissiliike” toimii.

– Silloin olin SM-liigan ja Mestiksen välissä, enkä saanut ihan kunnon roolia SM-liigaan, puolustajalupaus muistelee suomikiekko.comille kautta 2015-16.

– Pikkuhiljaa, viime vuonna otin paikan SM-liigasta ja pelasin lähes jokaisen pelin siellä. Paikka pitää ottaa, omilla vahvuuksilla pitää pelata rohkeasti. Ei auta mikään muu kuin kova duunimäärä. Lisää voimaakin on tullut, ja se on aika tärkeää, kun miesten pelejä pelataan, alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matkassa oleva NY Islandersin varaus ja Sportin sopimuspelaaja sanoi Vierumäellä.

Salo on saanut miesten peleistä kotimaassa kokemusta SM-liigassa 74 ottelun verran, Mestiksessä vyölle on kertynyt seitsemän kamppailua.

– Ei tullut steppi SM-liigaan ihan heti. Se oli sellaista säätöä, että A:n ja Mestiksen kautta. On tosi hyvä, kun SM-liigaan mennessä on jo miesten pelejä alla. Niissä kovuus on kuitenkin eri tasolla. Silloin on helpompi pelata ja pääsee jengiin paremmin sisään.

Stepeistä yksi on johtanut toiseen. Espoosta lähtöisin oleva pakki on nyt astunut NHL:n porteille, sillä NY Islanders varasi puolustajalupauksen juhannuksena 2. kierroksella numerolla 46.

– Tosi huikea fiilis NHL-varauksesta. Se on hieno juttu, mutta se on vaan yksi steppi lähemmäs NHL:ää. Pitkä matka on vielä sinne. Ei se tähän lopu, nyt se duuni vasta alkaa. Tässä pitää jatkaa samalla lailla ja ehkä vähän kovempaa. Laitetaan parasta likoon.

Salo maajoukkuekavereineen pääsi ensimmäisen kerran pelien muodossa irti jo kuluvalla viikolla kahdella voitokkaalla Tshekki-ottelulla.

Sportin kasvatilla on kommenteista päätellen luonnollisesti tähtäimessä myös nuorten MM-kisat. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus ratkaistaan vuodenvaihteessa Yhdysvaltain Buffalossa.

– Nyt korostuu työmäärä ja treenaaminen, että pysyy ehjänä. Omassa joukkueessa pelaaminen on tosi tärkeää, niillä näytöillä päästään jengiin. Maajoukkueessa jokainen peli on tärkeä, kaikki pitää aina laittaa likoon.

Miska Miettinen, Vierumäki

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS