NHL-seura Florida Panthers on sen kuin kasvattanut suomalaisten määrää organisaatiossa tämän kesän aikana.

Ensi kaudella Aleksander Barkov saattaa saada seuraa jopa useammasta suomalaislupauksesta NHL:n puolelle.

Yksi potentiaalisista vaihtoehdoista on Panthersin kesän 2016 ykköskierroksen varaus Henrik Borgström.

Panthersin GM Dale Tallon ei suoraan liputtanut ulos mahdollisuutta, jossa Borgström hyppäisi jo syksyllä NHL-miehistön mukaan.

19-vuotias Borgström oli varsin mukavasti esillä viime kaudella NCAA-yliopistoliigassa. Borgström paukutti Denverin joukkueessa 37 ottelussa tehot 22+21=43.

Kaiken päälle Borgström toimi todellisena vetonaulana paikallisille katsojille, ainakin jos on uskominen hänen joukkuetoveriaan Evan Cowley’tä.

– Hän on hurjan näppärä kiekon kanssa ja on kiehtovaa katsoa hänen tekemisiään. Hän pistää perseet penkkiin Denverissä, Cowley letkautti NHL.com:n mukaan.

Cowley on Borgströmin tapaan Panthersin lupauksia.

– Ihmiset haluavat tulla katsomaan häntä. He ovat lähes yhtä hämmästyneitä kuin me, kun katsomme hänen otteitaan. Hän kykenee todella upeisiin temppuihin, varsinkin pelien tärkeillä hetkillä. Hän tarjoaa varmasti kiehtovaa nähtävää monien vuosien ajan, Cowley hehkuttaa.

Ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä Borgström ehti pelata muutaman kauden ajan HIFK:n juniorijoukkueissa. Borgströmin kasvattajaseura on kuitenkin Jokerit, jossa hän pelasi C-juniorehihin asti.