NHL-mestarien konkaripakki kiistää Montrealin tarjouksen – ”Houkuttelevaa, mutta mitään ei ole kuulunut”

Kanadalaisen Journal de Montréal -lehden mukaan Montreal Canadiens olisi tehnyt sopimustarjouksen sveitsiläiselle veteraanipuolustajalle Mark Streitille. Myös suomikiekko.com kertoi asiasta aiemmin tällä viikolla.

Streit, 39, siirtyi kesken viime kauden Philadelphia Flyersista Pittsburgh Penguinsiin, jossa pääsi juhlimaan 13 kautta kestäneen NHL-uransa ensimmäistä Stanley Cupia. Kaikkiaan Streit on pelannut NHL:n runkosarjassa 784 ottelua kunnioitettavilla tehoilla 96+338=434.

Uransa kolme ensimmäistä NHL-kautta, 2005–08, Streit edusti juuri Canadiensia. Streit sanoo palaavansa mielellään Montrealiin – jos vain kutsu tulee.

Streit kuitenkin kiistää saaneensa Canadiensilta tarjousta, kertoo swisshockeynews.ch -sivusto sveitsiläisen Blick-lehden tietojen pohjalta.

– Aika Montrealissa oli mahtavaa. Seura ja kaupunki ovat hyvin houkuttelevia. Mutta en ole saanut sieltä konkreetista tarjousta, vielä, Streit kertoo.

Streitin tilanteeseen vaikuttaa toisen veteraanipuolustajan, Andrei Markovin, tilanne. Canadiens ja Markov eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Todennäköisesti seura palkkaa takalinjoilleen vain toisen konkareista.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10