NHL:ssä monet seurat toivat julki heti lauantaina vapaiden agenttien sopimuksia.

Kovimpien nimien joukossa olivat New York Rangersiin matkannut Kevin Shattenkirk, Nashville Predatorsiin vaihtanut Nick Bonino sekä melkoisella alennusdiilillä Chicago Blackhawksiin palannut Patrick Sharp.

Vapaiden pelaajien markkinoille jäi kuitenkin vielä NHL:n seuraajille varsin tuttuja nimiä.

Tässä kovimmat:

1. Aleksandr Radulov

– Montreal Canadiens ei ole päässyt sopuun jatkosopimuksesta Radulovin kanssa, ja nyt myös muut seurat ovat lähteneet tulisieluisen hyökkääjän perään. Radulov on yhdistetty Canadiensin lisäksi erityisesti Dallas Starsiin, joka etsii lisää hyökkäysvoimaa rosteriinsa. Todennäköinen vaihtoehto on kuitenkin se, että Radulov pääsee sopuun Canadiensin kanssa. Tiedossa on 3-5 vuoden mittainen sopimus.

2. Ilja Kovaltshuk

– Kovaltshuk on yhdistetty vahvasti muun muassa Columbus Blue Jacketsiin, New York Rangersiin ja Toronto Maple Leafsiin. Tuoreimmat huhut ovat kuitenkin kertoneet, että Kovaltshuk olisi jäämässä KHL:ään. Venäläistähden kohdalla on väläytelty, että NHL-kortti olisi ollut pelkästään neuvottelutemppu, jotta Kovaltshuk saisi entistä enemmän rahaa kotimaassaan.

3. Patrick Marleau (ja Joe Thornton)

– Sharksin kaksikko Marleau&Thornton on ollut melkoisen huhumyllyn kohteena, sillä kumpikaan ei ollut tehnyt jatkosopimusta San Jose Sharksin kanssa ennen heinäkuun alkamista. Thorntonista ilmoille tuli jo tietoja, joiden mukaan kokenut hyökkääjä olisi päässyt sopuun jatkosta Sharksin kanssa. Tälle ei ole tullut kuitenkaan vielä vahvistusta. Marleau sen sijaan on jäänyt avoimeksi kortiksi. Hänet on yhdistetty erityisesti Toronto Maple Leafsiin, jonka kanadalaisluotsi Mike Babcock on raporttien mukaan yrittänyt houkutella Marleauta Torontoon. Kaksikolla on yhteistä historiaa Kanadan maajoukkueesta. Silti todennäköinen vaihtoehto myös Marleaun kohdalla on se, että hän tekee jatkosopimuksen Sharksin kanssa.

4. Thomas Vanek

– Itävaltalaishyökkääjä on vaihtanut maisemaa tiheään tahtiin viime vuosina. Tuoreimman kauden Vanek aloitti Detroit Red Wingsissä, mutta siirtorajalla hän päätyi Florida Panthersiin. Siellä loppukausi oli hyvin hiljainen, eikä Panthers tehnyt jatkoa Vanekin kanssa. Silti: 17 maalia myös viime kaudella. Sopivassa roolissa Vanekilla on yhä potentiaalia iskeä 20-25 maalia.

5. Jaromir Jagr

– Jaromir! Ikää on jo 45, mutta edelleen Jagr haluaa jatkaa NHL-uraansa. Jagrin odotettiin jatkavan Panthersin riveissä, mutta näin ei käynyt. Tshekkilegenda vitsaili kesäkuun lopulla siitä, ettei mikään seura ole soitellut hänen peräänsä. Jagr menee yhä varsin hyvin kolmosketjun roolissa ja ylivoimavastuulla. Jalka on raskas, mutta kädet ja peliäly eivät ole kadonneet minnekään. Tuleva osoite on kuitenkin täysin hämärän peitossa.

Muut mainittavat nimet: Andrei Markov, Jussi Jokinen, Drew Stafford, Nail Jakupov ja Shane Doan.