Miro Heiskasen lisäksi toinen mielenkiintoinen nimi – HIFK lähtee ajamaan sisään puolustajalupausta

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin IFK:lla on ollut viime vuosina vaikeuksia kasvattaa omista junioreista huippupelaajia liigatasolle.

Ensi kausi tulee olemaan siinä mielessä mielenkiintoinen, että näillä näkymin liigajäille vuodeksi jäävän superlupauksen Miro Heiskasen lisäksi HIFK:n valmennus lähtee todennäköisesti ajamaan vahvasti sisään toista puolustajalupausta Elias Ulanderia.

20-vuotiasta Ulanderia ei ole varattu NHL:ään, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö hänestä voisi kasvaa kansainvälisen tason huippupuolustajaa.

Hän voitti viime kaudella Nuorten SM-liigan piste- ja syöttöpörssin (47 ottelua 8+30=38) sekä valittiin sarjan parhaaksi puolustajaksi. Myös tehotilasto oli puolustajien paras +24.

HIFK:n oma kasvatti on jo vuosia ollut paksulla tussilla merkattuna seuran papereissa. Viime kaudella Ulander pääsi haistelemaan liigaringissä olemista yhden runkosarjan ottelun verran, mutta ensi kaudella hän tulee varmasti saamaan jo reiluja näytönpaikkoja päävalmentaja Ari-Pekka Selinin opissa.

Nuoren kiekollisen puolustajan vahvuuksiin kuuluu hyökkäyspään osaamisen lisäksi hyvä luistelu, jonka ansiosta liigajäille murtautuminen voi tapahtua nopeassakin ajassa.

Ulander solmi keväällä kolmen vuoden liigasopimuksen HIFK:n kanssa.

Henri Havusela


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.