Minnesotan NHL-joukkueelle kasvamassa todellinen mörkö hyökkäykseen – ”Moni ei häntä pysäytä”

© Kuva: Getty Images
Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Minnesota Wildin kesän NHL-leirillä yksi seuran nuorista hyökkääjistä näyttää erottuvan edukseen ylitse muiden ainakin fysiikkansa puolesta.

Toisella kierroksella kaksi vuotta sitten varattu voimahyökkääjä Jordan Greenway ihastuttaa otteillaan.

195-senttinen ja yli satakiloinen 20-vuotias hyökkääjä ei ole kasvamassa pelinrakentajaksi, vaan maalin eteen parkkeeraavaksi voimahyökkääjäksi.

– Hän on alkanut oppimaan, mitkä ovat hänen todellisia vahvuuksiaan. Kiekon saaminen maalille ja itsensä pakottaminen vastustajan maalin eteen. Eläminen sinisen maalin päällä (maalivahdin alue) niin paljon kuin vain pystyy. Ne ovat hänen vahvuuksiaan, linjaa Wildin pelaajien kehittämisen johtaja Brad Bombardir Twin Citiesin haastattelussa.

Greenway pelasi jo miesten MM-kisoissa tänä vuonna USA:n joukkueessa nelosketjun roolia. NHL:ssä nuorukaista ei vielä nähdä, sillä hän haluaa pelata vielä vähintään vuoden isossa roolissa Bostonin yliopistossa.

– Haluan todella vaikuttaa, kun pääsen sinne (NHL-jäille). En halua vain olla mukana. Kouluun palaaminen auttaa minua siinä tavoitteessa, Greenway sanoo.

Bombardirin mukaan Wild on saamassa nuoresta lahjakkuudesta itselleen arvokkaan tulevaisuuden palasen kokoonpanoonsa.

– Ei pitäisi olla montaa pelaajaa, jotka osaavat puolustaa häntä vastaan. Silloin kun hän on pelipäällä ja pystyy tekemään oikeita asioita, moni ei pysty pysäyttämään häntä. Ainakaan sillä tasolla millä hän pelaa nyt, eikä pelaajat seuraavallakaan tasolla, Bombardir linjaa.

Greenway teki yliopistosarjassa viime kaudella 37 ottelussa tehot 10+21=31. Lisäksi hän teki nuorten MM-kisoissa kahdeksan tehopistettä seitsemässä ottelussa.

Henri Havusela

Tiistaina Valko-Venäjällä kolmas finaali - Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!