Loppuiko Andrei Markovin Canadiens-ura? – Asiantuntija näkee miehelle vielä käyttöä

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens ja sveitsiläispuolustaja Mark Streit solmivat eilen yksivuotisen ja 700 000 dollarin arvoisen sopimuksen. (Lue uutinen tästä).

Streitin, 39, sopimuksen arveltiin tarkoittavan sitä, että toinen konkaripuolustaja, todellinen Canadiens-ikoni Andrei Markov jäisi ilman sopimusta Habsin kanssa.

Markov, 38, on raporttien mukaan hakenut kaksivuotista ja peräti 12 miljoonan dollarin arvoista jatkosopimusta.

TSN:n toimittaja Craig Button on kuitenkin sitä mieltä, että Streitin sopimus ei väistämättä tarkoita Markovin Canadiens-uran päättymistä.

– Ei asia välttämättä ole näin. Uskon, että Canadiensin GM:llä Marc Bergevinillä ja Markovilla on neuvotteluyhteys, vaikka heidän näkemyksensä ovatkin erilaiset. Bergevin ei välttämättä ole kovin halukas tekemään kaksivuotista sopimusta 38-vuotiaan pelaajan kanssa, Button arvelee.

Streitin sopimuksen erittäin maltillinen hinta on kuitenkin tekijä, joka saattaa vaikuttaa tilanteeseen. Canadiensilla on nyt palkkakaton alla tilaa 8,462 miljoonaa dollaria. Joukkueella on sopimus jo 13 hyökkääjän, 8 puolustajan ja kahden maalivahdin kanssa.

– Siksikään tämä ei välttämättä tarkoita, että Markovin ja Canadiensin yhteinen taival olisi ohi. Lisäksi, jos Streit lähetetään AHL:ään, tämän sopimus ei vaikuta palkkakattoon lainkaan, Button huomauttaa.

Button nostaa esille myös Markovin osaamisen ylivoimapelissä.

– Hän on edelleen tehokas pelaaja. Markov, kuten myös Streit, on erittäin etevä ylivoimapelissä. Ja kun Canadiensilla on maalilla Carey Price, joka ei päästä helppoja maaleja, erikoistilanteilla saattaa olla erittäin suuri merkitys Canadiesin menestykseen. Siksi myös Markoville voisi edelleen olla paljon käyttöä, Button järkeilee.

– Mutta jos Canadiens ja Markov eivät päädy yhteisymmärrykseen, siinä on Bergevinille hieman ”turvaverkkoa”, Button viittaa palkkakaton alle jäävään tilaan ja mahdollisuuteen hankkia vielä uusia pelaajia.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10