NHL:ssä tshekkilegenda Jaromir Jagrin tulevaisuuden suunnitelmat ovat olleet pahasti hämärän peitossa.

Florida Panthers ei tarjonnut 45-vuotiaalle Jagrille enää jatkosopimusta, minkä myötä hän on tällä hetkellä rajoittamaton vapaa agentti.

Päätös oli hieman yllättävä, sillä Jagrin uskottiin jatkavan Floridassa myös tulevalla kaudella.

– Hän löytää varmasti uuden paikan, Panthersin tähtihyökkääjiin kuuluva Nick Bjugstad sanoi NHL.comin mukaan.

– Hän on pelannut erittäin hyvin ja uskon, että minne hän sitten päätyykään, tämä seura hyötyy hänestä. Hän tekee ympärillään olevista pelaajista parempia. Sain kokea itse saman. Sama juttu oli Aleksander Barkovin ja Jonathan Huderdeaun kohdalla. He ovat erittäin hyviä pelaajia, mutta heistä tuli fantastisia pelaajia Jagrin vierellä, Bjugstad hehkutti.

Bjugstad itse sai kokea erityistä huomiota Jagrilta kaksikon yhteisen Panthers-taipaleen aikana.

– Hän tykkäsi piikitellä minua ja käyttää lempinimeä ”Bjugy”, todella erikoisen äänen kera. Otin sen vastaan, koska se tuli kuitenkin häneltä. Tuo on yksi juttu, minkä hän tuo joukkueeseen. Ihan se olemus kopissa. Huumorintaju ja intohimo lajia kohtaan välittyvät koko ajan. Se on ihan mieletöntä.

Jagrista on tullut melkoinen teräspappa, sillä nykypäivänä kovin moni pelaaja ei jatka NHL-uraansa edes nelikymppiseksi saakka.

– Jo se on erikoista, jos joku pystyy pelaamaan 20 vuotta NHL:ssä. Mutta että 25 vuotta…

– Uskon, että kaikki seuraavat tarkkaan häntä. Miten hän treenaa, mitä hän syö, Bjugstad tuumaa Jagrista.

– En voi sanoa tarpeeksi hyvää hänestä. Minne hän sitten meneekään, hän tuo varmasti sen saman persoonallisuuden ja samat jutut pukukoppiin. Mikä tahansa joukkue on onnekas saadessaan hänet. En voi tarpeeksi kiittää siitä, mitä hän on tehnyt minulle, Panthers-sentteri jatkaa ylistystä.