Hurjaa ylistystä! Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaria verrataan jo Pekka Rinteeseen

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresiin 2. kierroksella ja numerolla 54 varattu maalivahtilupaus Ukko-Pekka Luukkonen saa hurjia kehuja. Suomalaisen perhostyyli ja kyky olla sylkemättä paluukiekkoja miellyttävät NHL:n Euroopan kykyjenetsinnän pomoa Göran Stubbia.

Luukkonen itse tietää, mistä vahvuudet ovat peräisin. Espoolaislähtöinen torjuja seuraa idoleitaan tarkasti.

Pekka Rinne ja Carey Price ovat teknisesti tosi hyviä veskareita. Heidän pelistään on helppo poimia omaan peliin vähän kehitettävää, lupaava Luukkonen sanoo NHL.comin sivuilla.

Häntä on usein verrattu pelityyliltään Rinteeseen, ja Luukkosen mukaan heissä on jotain samaa.

– Ei se niin kaukaa haettua ole. En nyt sanoisi, että otan mallia, mutta yritän ottaa jotain itselleni Rinteen ja Pricen pelaamisesta.

Taalajäiden porteille murtautunut 18-vuotias on monen muun suomalaislupauksen tavoin lähes ihanteellisessa tilanteessa. NHL-varauksen ja kovia kehuja saanut Luukkonen pelannee ensi kaudenkin Suomessa, sillä miesten peleissä hän ei vielä ole debytoinut.

– Odotan kehittyväni tulevalla kaudella. Miesten peleissä on kovempi vauhti, ja muutenkin peli on varmaan vähän erilaista kuin junnupeleissä. Tavoite on pystyä pelaamaan omalla tasollani myös miesten sarjassa.

Jää-Ahmojen kasvatin tulevaisuus pidemmälläkin tähtäimellä on valoisa. Tie vienee ennen pitkää NHL:ään joukkueeseen, joka on kehityskelpoinen.

– Buffalon viime vuodet eivät ole menneet ehkä ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta kasassa on hyvä nuori porukka, joka haluaa kehittyä. Valmennusjohto ja koko joukkueenjohto on uusi, joten hyvältä näyttää, Luukkonen pohtii.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004