Ei vieläkään sopimusta – minne suuntaa ulkomailla viihtynyt Leijona-puolustaja?

© Kuva: Ilari Isotalo

Euroopan kaukaloissa mainetta niittänyt sekä Suomen maajoukkueen vakiokalustoon pitkään kuulunut puolustaja Anssi Salmela on edelleen vapailla markkinoilla.

KHL:ssä viime kaudella Kunlun Red Starissa aloittanut, mutta kesken kauden SHL-seura Linköpingin riveihin siirtynyt 32-vuotias Salmela on edustanut urallaan jo viittä ruotsalaisseuraa, sekä KHL:ssä Kunlunin lisäksi Omskia.

Maajoukkueessa kiekollisesti taitava pakki pelasi viimeksi arvokisoissa kevään 2016 MM-kisoissa. Kaikkiaan MM-kisaotteluita on Salmelalle kertynyt 44, joissa hän on tehtaillut yhdeksän tehopistettä. Salmelalla on palkintokaapissaan kultamitali kevään 2011 MM-kilpailuista.

Suomessa Salmela on kiekkoillut viimeksi Tapparassa kymmenen vuotta sitten, jolloin hän oli yksi sarjan parhaista puolustajista ja teki 32 tehopistettä.

Liigajäillä kahden suunnan puolustaja olisi ns. ykköskorin vahvistus.