Aleksandr Radulov meni jo – seuraavaksi lähtee venäläinen seuraikoni?

© Kuva: Getty Images

Venäläisen tähtihyökkääjän Aleksandr Radulovin siirto Montreal Canadiensista Dallas Starsiin oli eilisen puheenaihe NHL-piireissä.

Radulov sai Starsilta viisivuotisen sopimuksen 6,25 miljoonan vuosipalkalla. Usean eri lähteen mukaan Canadiens tarjosi venäläiselle samanlaista sopimusta.

Tämä vaikuttaa jopa yllättävältä ottaen huomioon, että Canadiens teki hiljattain mahtisopimuksen maalivahtinsa Carey Pricen kanssa. Tähtivahti tienaa vuoden päästä alkavalla 8-vuotisella sopimuksellaan peräti 10,5 miljoonaa dollaria kaudessa. Näin ollen Canadiensilla on tekemistä, jotta seura pysyy NHL:n palkkakaton määräämissä rajoissa.

Siksi nyt huhutaankin, että Canadiensin kahden passin tähtipuolustaja Andrei Markov olisi vaihtamassa maisemaa. Markov on todellinen Habs-ikoni, sillä Venäjän ja Kanadan passit omistava puolustaja on pelannut koko 16-vuotisen NHL-uransa Canadiensissa.

Miehelle on kertynyt Canadiensin paidassa 990 runkosarjaottelua tehoilla 119+453=572. Kahdeksan viime kauden ajan Markov on kuulunut joukkueen kapteenistoon. Viime kaudella Markov summasi 62 ottelussa tehot 6+30=36.

Montrealilaisen TSN 960 Radion toimittajan Tony Marinaron mukaan vapaan agentin statuksella liikkuva Markov neuvottelee tällä hetkellä sopimuksesta vain yhden seuran kanssa – Philadelphia Flyersin.

Markovin kerrotaan haluavan kaksivuotista ja yhteensä 12 miljoonan dollarin sopimusta, eli kuutta miljoonaa per kausi. The Fourth Period -jääkiekkojulkaisun mukaan Canadiensilla on kuitenkin vain hieman yli 6 miljoonaa dollaria tilaa palkkakaton alla.

Näin Markovin pestaaminen tämän pyytämällä palkalla tarkoittaisi sitä, että Canadiensin olisi kaupattava joitakin pelaajia muualle, tai se ei pystysi hankkimaan enää yhtään pelaajaa.

GM Marc Bergevininillä on kuitenkin esimerkiksi nuoren keskushyökkääjän Alex Galchenyukin sopimus työn alla.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10