Maanantai on viimeinen päivä, jolloin NHL-seurat voivat tarjota rajoitetuille vapaille pelaajille sopimustarjouksen (Qualifying offer). Jos seura jättää option käyttämättä, tulee alle 26-vuotiaasta rajoitetusta vapaasta agentista (RFA) vapaa pelaaja (UFA).

St. Louis Blues on päättänyt jättää optionsa käyttämättä venäläishyökkääjä Nail Jakupovin kanssa, joten entisestä ykkösvarauksesta tulee vapaa pelaaja heinäkuun 1. päivä, St. Louis Today -lehden toimittaja Jeremy Rutherford kertoo.

Edmonton Oilersin vuoden 2012 NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana varaaman Jakupovin uuden sopimuksen arvo olisi ollut minimissään 2,5 miljoonaa dollaria.

Jakupovin urakäyrä on laskenut lehmän hännän lailla viime vuosina. 23-vuotias venäläinen ei mahtunut tällä kaudella aina edes Bluesin pelaavaan kokoonpanoon.

Venäläistaituri iski 40 ottelussa vain kolme maalia ja summasi yhdeksän tehopistettä. Jakupovin kausi päättyi ennen aikojaan polvivammaan, joka pakotti miehen ulos pelikentiltä loppukaudeksi.

Blues käytti sopimusoptionsa seuraaviin pelaajiin: Colton Parayko, Magnus Pääjärvi, Oskar Sundqvist, Jordan Caron, Jordan Binnington, Jacob Doty, Landon Ferraro, Ty Rattie, Wade Megan, sekä suomalaispuolustaja Petteri Lindbohm.