NHL:n tulevaisuuden lupauksille järjestettiin viime viikonloppuna Draft Combine -testitilaisuus, jossa testattiin noin 100 tänä kesänä varattavan nuoren lupauksen fyysiset kyvyt lukuisilla erilaisilla keinoilla.

Yksi tilaisuuden seuratuimpia testejä ovat yleisesti ottaen aina olleet penkkipunnerrus ja leukojen veto. Luultavasti jokainen juniorilupaus toivoo saavansa edes yhden toiston ”pelätyssä” leukojenvetotestissä.

Vuonna 2014 Calgary Flamesin nuori tähtihyökkääjä Sam Bennett jäi kokonaan ilman yhtään toistoa ja sitä ihmeteltiin rajusti kaikkialla medioissa. (Lue uutinen tästä.)

Tänä vuonna leuanvetäjien nollakerhoon ”pääsi” top 10 -lupaukseksi kaavailtu 18-vuotias jenkkihyökkääjä Casey Mittelstadt.

185-senttinen ja 91-kiloinen Mittelstadt ei kuitenkaan ollut moksiskaan 0-tuloksesta ja ymmärsi, että nololla tuloksella ei tule olemaan merkitystä kiekkouran kannalta.

– Harjoittelen jääkiekkoilijan ammattia varten. En yritä harjoittaa penkkipunnerrus- tai leuanvetotaitojani. Haluan olla jääkiekkoilija ja sitä varten harjoittelen. Tietenkin on hyvä asia olla vahva ja se on yksi asia missä voin kehittyä. En kuitenkaan usko, että leukojen vetäminen tekee minusta paremman kiekonkäsittelijän tai paremman laukojan. En tuhlaa liikaa aikaani sellaisen harjoittelemiseen, nuorukainen perusteli Minnesota Star Tribunen toimittaja Michael Russolle haastattelussa.

Huipputaitavaa Mittelstadtia pidetään äärimmäisen kovana harjoittelijana. Lue täältä nuorukaisen erikoinen tarina superlupaukseksi.

Robbie Fulton

@rfult22
Casey Mittelstadt, A Likely Lottery Pick In the Upcoming NHL Draft, Failed To Do A Single Pull-Up At The Combine

unsportsmanlike-conduct.com/blog/casey-mit…