SHL-seuralle miljoonatappiot – hankkii silti suomalaistähden?

© Kuva: Getty Images

Ruotsin jääkiekon pääsarjassa SHL:ssä pelaava Rögle BK teki viime kaudesta lähes miljoonan kruunun taloudellisen tappion. Eilen julkistettu tilinpäätös näyttää tarkalleen 999000 kruunun tappioita. Syy yhtälön lopputulemaan on selvä: seuran historiassa ennätyksellisen suuret satsaukset ja urheilullisesti surkea kausi.

Röglen liikevaihto kasvoi lähes 12 miljoonalla ja oli 112 miljoonaa kruunua. Joukkue sijoittui SHL:ssä toiseksi viimeiseksi eli 13:nneksi, mutta säilyi sarjassa karsintojen kautta.

– Tämä oli vaikea kausi urheilullisesti ja taloudellisesti. Mutta olemme iloisia ja ylpeitä lähialueen yrityksiltä saamastamme vahvasta tuesta, seurajohtaja Marcus Thuresson sanoi.

Suomalaisittain Röglestä tekee kiinnostavan seuran tieto, että ruotsalaisen HD-Sporten verkkosivuston mukaan joukkue olisi pestaamassa HIFK:n ja Leijonien hyökkääjän Juhamatti Aaltosen.

– Kyllä, hän on kiinnostava nimi, Thuresson vahvisti HD-Sportenille.

Suomessa Röglen kiinnostuksesta Aaltoseen kertoi ensimmäisenä sportti.com.

Viime kaudella Aaltonen pelasi HIFK:ssa vahvan alkukauden, mutta loppukausi meni penkin alle. Aaltonen pelasi yli 20 ottelua tekemättä maaliakaan. Miehen saldoksi 52 ottelussa tuli 19+20=39. Myöskään Leijonien paidassa MM-kisoissa apina ei pudonnut Aaltosen selästä: viisi ottelua toivat tehot 0+3.

Lähde: röglebk.se

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10