Onnistuuko Steve Yzerman vetämään jälleen kanin hatustaan? – Kolmella runkohyökkääjällä sopimus katkolla

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightningin GM Steve Yzerman on jälleen tulevana kesänä tiukan paikan edessä. Lightningin nuorista runkohyökkääjistä Tyler Johnsonilla, Ondrej Palatilla ja Jonathan Drouinilla on kaikkilla sopimus katkolla.

Yzermanin toiveissa on saada pidettyä kaikki tulevaisuuden palaset joukkueessa. Lightning jäi tällä kaudella pudotuspeleistä ulos ja Yzerman aloitti hyvissä ajoin raivaamaan tilaa palkkakatosta hyökkääjäkolmikolle.

Yzerman treidasi Valtteri Filppulan Philadelphia Flyersiin vapauttaen 5 miljoonaa dollaria palkkakatosta. Lisäksi, Yzerman hankkiutui eroon sentteri Brian Boylesta ja maalivahti Ben Bishopista.

Yzerman on osoittanut kykynsä operoidessa tiukan palkkakattotilanteen kanssa. Yzerman onnistui aikaisemmin kiinnittämään hyökkääjätähdet Steve Stamkosin ja Nikita Kucherovin maltillisilla sopimuksilla. Jommankumman tähden lähtöä seurasta pidettiin jo lähes varmana.

Yzerman oli todennut Tampa Bay Timesille olevansa luottavainen siihen, että Johnson, Palat ja Drouin saadaan pidettyä seurassa.

Kolmikosta tärkeimmät palaset ovat Tyler Johnson ja Ondrej Palat. Kaksikko on takonut kolmen edellisen kauden aikana yhteensä 155 pistettä ja muodostavat venäläisen Nikita Kucherovin kanssa pelätyn hyökkäyskolmikon.

Jonathan Drouinin jatkosopimusta on pidetty kolmikosta haastavimpana. Lightningin ja Drouinin välit ovat olleet kivikkoiset. Nuori kanadalaistähti pyysi aikaisemmin siirtoa seurasta ollessaan tyytymätön peliaikaansa. Huhut kertovat, että Drouin on roiman palkankorotuksen perässä.

Lähde: thehockeynews.com