NHL:n pudotuspelien MVP-kisa täysin auki – ”Tämä on ollut vuoristorataa”

© Kuva: Getty Images

NHL:n finaalit ovat edenneet vaiheeseen, jossa jäljellä on niin sanotusti paras kolmesta -sarja.

Pittsburgh Penguinsin ja Nashville Predatorsin välisessä sarjassa tilanne on tällä hetkellä 2-2.

Oma kysymys NHL:n pudotuspeleihin liittyen on se, että kuka valitaan kevään huipennuksen päätteeksi MVP:ksi, eli arvokkaimmaksi pelaajaksi?

Ennen finaaleiden alkua vahvimmat ehdokkaat olivat Penguinsin Jevgeni Malkin ja Predatorsin Pekka Rinne.

– Tunnen niin, että ”Genon” tärkein tavoite on auttaa joukkuetta voittamaan ja auttaa joukkuetta saavuttamaan niitä isoja tavoitteita, mitä meillä on. Tässä tapauksessa se on Stanley Cupin voitto, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan miettii AP:n mukaan.

– Kyllä nämä kaverit tavoittelevat loppupeleissä mestaruuksia ja uskon, että ne ovat siellä listan kärkipäässä, Sullivan jatkaa.

Malkin on iskenyt tähän mennessä kaksi maalia finaaleiden aikana. Venäläistähti johtaa pudotuspelien pistepörssiä 26 (9+17) tehopisteellä. Toisena tulee Sidney Crosby, joka on kahden pisteen päässä Malkinista.

Kolmantena pistepörssissä on tulokashyökkääjä Jake Guentzel, joka on takonut tähän mennessä jo 13 maalia pudotuspelien aikana.

– Hän on jättänyt vahvan jäljen tähän joukkueeseen todella positiivisella tavalla, Sullivan ylistää Guentzeliä.

– Hän on mainio hyökkäyspään pelaaja, jolla on hyvät aistit. Hän pystyy pelaamaan ihan kenen tahansa kanssa ja hänellä on kyky tehdä ympärillä olevista pelaajista parempia. Hän myös osaa haistella maalinedustalla paikkoja ja tehdä maaleja sieltä, Sullivan sanoi jo aiemmin nuoresta sensaatiohyökkääjästä.

MVP-kategoriassa selkeää suosikkia ei tällä hetkellä ole. Predatorsin puolelta Rinteen kilpi sai kolauksen finaaleiden alussa, kun ensimmäisessä ja toisessa pelissä hänen selkänsä taakse tykitettiin kiekkoja kovaan tahtiin.

– Tämä on ollut vuoristorataa, kova henkinen matka. Kahdessa ensimmäisessä pelissä teimme paljon hyviä asioita joukkueena, mutta itse en ollut henkilökohtaisesti tyytyväinen omaan peliini. Tässä on kyse kuitenkin itseluottamuksesta, kun puhutaan maalivahtipelistä, Rinne itse analysoi omaa peliään.

Rinne oli kuitenkin erittäin hyvä kolmannessa ja neljännessä pelissä. Tämä on nostanut hänet jälleen kärkihevosten joukkoon.

Toinen vahva vaihtoehto Predatorsin puolelta on ollut Filip Forsberg, joka on kuitenkin jäänyt varsin hiljaiseksi finaaleiden aikana.

Predatorsin leirissä Forsberg saa kuitenkin kovaa luottoa.

– Hän on näyttänyt olevansa liideri tässä joukkueessa. Hän on pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan ja tekemään eroa. Sellainen hahmo, johon voimme luottaa, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette sanoo.

NHL:n finaalit jatkuvat tulevana yönä, kun ohjelmassa on viides ottelu. Tämä starttaa Suomen aikaan kello 03.