Nashville Predatorsin GM paljastaa: odotti vaikeaa vuotta – syynä tähtipuolustajien vaihto

© Kuva: Getty Images

Nashville Predators ylsi päättyneellä NHL-kaudella seurahistorian ensimmäiseen finaalipaikkaan. Loistavan vuoden yksi tärkeimmistä pelaajista oli viime kesänä seuraan saapunut P.K Subban, jonka Predators otti Montreal Canadiensilta vastaan vaihdossa seuran ex-kapteeniin Shea Weberiin.

Ennen kauden alkua mediassa mietittiin, kuinka paljon jättimäinen pelaajakauppa vaikuttaa Nashvillen pukukopin harmoniaan.

Nyt loistavasti päättyneen kauden jälkeen seuran GM David Poile uskaltaa paljastaa, että hän pelkäsi itsekin hankalaa vuotta muutoksen vuoksi. Subban ehti tehdä Montrealista itselleen todellisen kodin, joten hänen sopeutumisensa täysin uuteen ympäristöön oli kysymysmerkki.

– Henkilökohtaisesti uskoin, että tästä tulee vaikea vuosi. Hän ei ikinä pyytänyt treidiä, minkä lisäksi hänelle oli tiedossa isoja muutoksia jäällä ja sen ulkopuolella. Se oli myös iso muutos joukkueen kemialle. Se tosiaankin oli iso, iso riski, Poile kuvailee vuoden takaisia tuntemuksiaan.

Huoli oli turhaa. Subban nousi vuoden aikana Predators-fanien yhdeksi suosikiksi, vaikka kausi lähtikin vaikeasti käyntiin. 28-vuotias puolustaja teki lopulta 40 tehopistettä runkosarjassa. Finaaleihin päättyneissä pudotuspeleissä hän nosti tasoaan ja tehtaili joukkueensa ykköspuolustajana 22 ottelussa tehot 2+10=12.

Subban saa myös kehut joukkueen valmentajalta Peter Laviolettelta. Hänen mukaansa Subban ei ole persoonallisuudestaan ja tulisieluisuudestaan huolimatta vaikeasti valmennettava pelaaja.

– Joskus opit tuntemaan ihmisen vasta, kun pääset työskentelemään päivittäin hänen kanssaan. Hän (Subban) on mielestäni pelaaja, jonka kanssa on helppo työskennellä, päävalmentaja sanoo.

Henri Havusela