NHL-seura Ottawa Senatorsin kanadalaispuolustaja Dion Phaneuf on pyörinyt siirtohuhuissa viime viikkojen aikana.

Useat tahot ovat pohtineet mahdollisuutta, jossa Phaneuf vaihtaisi maisemaa.

Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman nosti Phaneufin esille omassa blogikirjoituksessaan, jossa hän viittasi viime viikonlopun varaustilaisuuteen.

– Senatorsin GM Pierre Dorion ja Kingsin GM Rob Blake kävivät pitkän keskustelun draftin viimeisten kierrosten yhteydessä. Yksi liike, joka voisi olla järkevä molempien kannalta, olisi Dustin Brownin treidaaminen Dion Phaneufiin.

Molemmat, Phaneuf ja Brown, ovat pelanneet NHL:ssä jo pitkän tovin. Brown on kipparoinut Kingsin pariinkin kertaan Stanley Cupin voittajaksi. Phaneuf taas on toiminut aiemmin Toronto Maple Leafsin kapteenina.

Molemmat operoivat tällä hetkellä isoilla sopimuksilla. Molemmilla on vieläpä odottamassa sama summa nykyisissä diileissään: 25,5 miljoonaa dollaria.

Brownilla palkkojen keskiarvo on 5,875 miljoonaa dollaria, Phaneufilla 7 miljoonaa dollaria. Luvuissa eroavaisuus johtuu siitä, että Brownilla nykyinen sopimus kattaa vielä seuraavat viisi kautta, Phaneufilla neljä.

– Phaneuf voi siirtyä Los Angelesiin, mutta en ole varma siitä, onko Senators Brownin siirtokieltolistalla, Friedman nostaa esille potentiaalisen ongelmakohdan.

Senatorsin kannalta Phaneufin siirto voi olla kuitenkin kiven takana, sillä seura menetti laajennusdraftissa luottopuolustajansa Marc Methotin Las Vegasiin. Methot on ehditty treidata jo eteenpäin, sillä hän matkasi maanantaina Dallas Starsiin.