Ei liene liioiteltua väittää, että valtaosa neutraaleista jääkiekkokatsojista toivoo käynnissä olevissa Stanley Cup -finaaleissa Nashville Predatorsin voittoa.

Ihminen on taipuvainen toivomaan hyvää altavastaajalle, yllättäjälle, pienemmälle, sille joka ei ole koskaan voittanut.

Ja nyt seurahistorian ensimmäisissä finaaleissaan pelaava Predators on tuo Daavid, jonka toivotaan nujertavan neljä kertaa Stanley Cupin voittaneen Goljatin, Pittsburgh Penguinsin.

Jos jossakin maailmankolkassa Nashvillen ulkopuolella toivotaan Predatorsin voittoa jopa erityisen vahvasti, se paikka lienee Montreal.

Tässä on sikäli symboliikkaa, että Montreal Canadiens on NHL:n menestynein seura 23 Stanley Cupillaan. Mutta suurin syy on se, että Predatorsin takalinjoilla pelaa Montrealin rakastama tähtipuolustaja P. K. Subban.

– Täällä on valtava joukko ihmisiä, jotka ovat P.K.-faneja sen takia, mitä hän teki täällä. Hän teki paljon työtä koko yhteisön eteen, radiojuontaja Chris Nilan sanoi ESPN-kanavan haastattelussa.

Nilan näki Subbanin teot läheltä, sillä hän työskenteli aiemmin Canadiensissa.

Eikä Nilan tarkoita vain sitä, mitä Subban teki kaukalossa.

Kaudella 2012–13 NHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu Subban hankki säätiönsä avulla Montrealin lastensairaalalle vuonna 2015 peräti 10 miljoonaa dollaria.

Kun Predators pelasi maaliskuussa Montrealissa, Subban kävi sairaalassa tervehtimässä pieniä potilaita.

– Hän teki sen Montrealin takia. Hän teki sen meidän kaikkien hyväksi. Hänen sydämensä on suurempi kuin kenenkään, sanoo ravintoloitsija Antonio Park, jonka ravintolassa Subban usein kävi syömässä.

– Hän on niitä kavereita, joihin yksinkertaisesti rakastuu kun on istunut hänen kanssaan vain viisi minuuttia, Park luonnehtii.

Subban on syntynyt Torontossa, mutta seitsemän Canadiens-kauden aikana hänestä tuli kaupungin oma poika – no ainakin ottopoika.

Viime kesänä Subban siirtyi vaihtokaupassa Predatorsiin, jonka pitkäaikainen kapteeni Shea Weber tuli Canadiensiin.

– P.K. antoi todella paljon tälle kaupungille. Tai enemmän: hän oli osa tätä kaupunkia, iso osa. Tuskin hän sitä koskaan myöntää julkisesti, mutta me kaikki tiedämme, että siirto sattui häneen, Park tietää.

Mutta juuri nyt Subban tuskin harmittelee siirtoaan.

– Mielestäni kaikkien meidänkin tulisi vain hyväksyä asia eikä vertailla hänen saavutuksiaan ja tekojaan täällä ja Nashvillessä. Nyt hänellä on mahdollisuus voittaa Stanley Cup, jota hän on niin kovasti himoinnut koko elämänsä ajan, Park tiivisti montrealilaisten tunnot.