Diilin yksityiskohdat alkavat tarkentua – Sami Vatanen siirtyy Vegasiin myöhemmin kesällä

© Kuva: Getty Images

Kuten Suomikiekko.com sunnuntaiaamuna kertoi mm. The Fourth Period -jääkiekkosivuston päätoimittajan David Pagnottan tietoihin viitaten, Sami Vatanen on siirtymässä NHL:n laajennusseuraan Vegas Golden Knightsiin.

Uusimpien tietojen mukaan siirto ei kuitenkaan tapahdu keskiviikon laajennusdraftissa, vaan myöhemmin kesällä.

Näin uskoo mm. uskoo Anaheimissa ilmestyvän Orange County Register -lehden toimittaja Eric Stephens jutussaan.

Stephens on saanut selville, että Ducksin GM Bob Murray on yrittänyt neuvotella Vegasin virkaveljensä George McPheen kanssa diiliä, johon sisältyy se, että McPhee ei nappaa Vatasta keskiviikon laajennusdraftissa.

Muut seurat eivät saa korvausta Vegasin nappaamista pelaajista, ja Vatanen on Ducksille niin arvokas pelaaja, että Murray haluaa suomalaisesta jotain vastinetta.

Stephens uskoo, että Murray suostuttelee ”mehukkaiden” vastalahjojen avulla McPheen poimimaan laajennusdraftissa Ducksin puolustajista mieluummin Josh Mansonin kuin Vatasen. Nämä vastalahjat voivat olla esimerkiksi varausvuoroja tai muita pelaajia.

Myöhemmin kesällä Ducks ja Golden Knights tekisivät sitten Vatasesta ”normaalin” pelaajakaupan, jolloin Ducks saisi Vatasesta korvauksen.

Stephensin mukaan yksi vaihtoehto voisi olla Vatasen vaihtaminen kovan luokan hyökkääjään. Tämä siksi, että siniviivalla Ducksilla riittää tulivoimaa ilman Vatastakin, mutta hyökkäys kaipaa laadukasta maalintekijää.

NHL:ssä pelaajakaupat ovat nyt liigan määräyksellä jäissä torstaihin asti. Tänä aikana Vegas Golden Knights saa kuitenkin neuvotella kaupoista muiden seurojen kanssa. Siihen asti muut seurat voivat vain odottaa, millaisen joukkueen Vegas päätyy keskiviikkona kasaamaan.

Jos Pagnottan alkuperäinen twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½