Valtteri Filppula Leijonien ykkösketjun kaameasta illasta: ”Eihän se hyvä juttu ole”

© Kuva: Juha Tamminen

PARIISI. Leijonien riveissä isolle NHL-vahvistukselle Valtteri Filppulalle tuli eteen uusi tilanne sunnuntain Ranska-peliin.

Filppulan rintaan lyötiin nimittäin C-merkki.

Turnauksen alla kapteeniksi nimitetty Lasse Kukkonen loukkaantui perjantain Valko-Venäjä-ottelussa, eikä hän pystynyt pelaamaan sunnuntaina.

MM-uran ensimmäinen peli kapteenina meni niin Filppulan, ykkösketjun kuin koko Leijonien osalta aivan vihkoon.

Esimerkiksi ykkösvitjasta Sebatian Aho antoi pahoja harhasyöttöjä, jotka olivat johtamassa kahteen Ranskan maaliin.

Filppula itse puolestaan otti typerän jäähyn, minkä aikana Ranska löi 3-1-osuman.

– Totta kai meidän pitää pelata paremmin. Ei missään nimessä mennyt sillä tavalla miten pitää. Kun meidän ketju antaa tuollaisia paikkoja, niin eihän se hyvä juttu ole, Filppula myönsi SuomiKiekko-sivustolle.

Lukemat olivat lopulta rajut. 1-5. Vieläpä maata vastaan, joka ei ollut koskaan aiemmin voittanut Suomea.

Mistä tuo johtui? Miten näin pääsi käymään?

– Se on hyvä kysymys. Oli paikkaa, mutta ei vain mennyt sisään. Pitää antaa kaikki kunnia heille. He pelasivat hyvin, puolustivat hyvin ja maalivahti pelasi hyvin. Pikkuisen liian helposti annettiin omaan päähän paikkoja ja tilanteita. (Joonas) Korpisalo pelasi tosi hyvin, mutta jos tuollaisista paikoista tulee, niin kyllä silloin menee myös omiin.

– Tämmöistä tämä vain valitettavasti välillä on. Ei mene niin kuin suunnitellaan, Filppula harmitteli.

Jos oli hyvä kysymys se, että mistä tulos johtui, hyvä kysymys on myös se, että mistä homma tällä hetkellä kiikastaa?

– Ei tässä ole mun mielestä mistään yksittäisestä asiasta kiinni. Meillä on pelitapa, millä voidaan voittaa ja meillä on semmoisia jätkiä, joilla voidaan voittaa. Päällisin puolin on nyt niin huono fiilis, että on vaikea sanoa mitään yksittäistä juttua. Pitää rauhassa yrittää miettiä seuraavaa peliä ja onneksi se on jo huomenna.

Filppulalta udeltiin sitä, tuottaako Leijonien pelitapa tällä hetkellä tarpeeksi tunnetta itse peliin.

– Silloin kun tullaan ja pelataan yhdessä, niin saadaan painetta ja kiekkoa vastustajan alueelle. Pitäisi saada vain hieman paremmin kiekkoa maalille ja voittaa niitä kakkos-, kolmoskiekkoja siellä. Tänäänkin vastustaja puolusti hyvin ja oli vaikeaa löytää niitä väyliä päästä sinne maalille. Siinä on muutamia asioita, joita voidaan tehdä paremmin.

– Kaikki yrittävät tehdä parhaansa ja pelata mahdollisimman hyvin. Nuoremmat ja vanhemmat pelaajat. Meillä on hyvä ryhmä, kaikki ovat tehneet hyvin hommia. Ei se siitä jäänyt tänään kiinni. Kyllä me mun mielestä yritettiin ja oli paljon paikkoja. Semmoista urheilu on, aina ei tule haluttua tulosta.

Filppula rauhoittelikin paniikki-puheita, pistäen pöytään faktoja.

– Turnausta on vielä paljon jäljellä. Totta kai tämmöisestä pelistä jää huono fiilis ja tämä kurssi pitää korjata mahdollisimman nopeasti.

Ilari Savonen, Pariisi
Twitter: @ilarisavonen