Ottawa Senatorsin hyökkääjä Bobby Ryanin NHL-kausi oli hyvin kaksijakoinen.

30-vuotiaan pelurin runkosarja oli äärimmäinen pettymys, kun yhdysvaltalainen summasi vain 25 tehopistettä 62 ottelussa. Pudotuspeleissä Ryan kirjasi 19 ottelussa loistavat kuusi maalia ja 15 tehopistettä.

Senatorsilla on kesäkuussa suuri päätöksen paikka: suojaavatko he Ryanin NHL:n laajennusdraftissa vai antavatko he Vegas Golden Knightsin valita kalliin kiekkotaiturin pois joukkueen palkkalistoilta.

TSN:n toimittaja Bruce Garriochilla on selvä kanta aiheeseen.

– Ryanin pitäisi olla ehdottomasti huolissaan, että Vegas valitsee hänet. Vegas saattaa pyöräyttää noppaa hänen kanssaan. Ryan esiintyi pudotuspeleissä loistavasti ja oli yksi Senatorsin parhaista pelaajista, Garrioch kertoo TSN:n videolla.

Ryan tienaa päätä huimaavaa 7,25 miljoonan dollarin kausipalkkaa vuoteen 2021 asti, joten hänen suojaaminen Vegasin valinnalta ei ole itsestäänselvyys.

– Hän on haastavassa tilanteessa siirron estävän pykälän kanssa. Senators ei todellakaan suojaa häntä Vegasilta. Vegas tarvitsee TOP-6 hyökkääjiä. Tiedän, että Ryanilla on kallis seitsemän miljoonan dollarin kausipalkka, mutta uskon, että hän on Vegasille totinen vaihtoehto, Garrioch sanailee.