Pittsburgh Penguinsin ja Washington Capitalsin kolmas pudotuspeliottelu sai melkoisen kohukäänteen, kun Penguinsin supertähti Sidney Crosby loukkaantui avauserässä.

Crosby ajoi Capitalsin maalille, minkä yhteydessä hänen tasapainonsa horjui. Lopulta tilanne päättyi siihen, kun Capitals-puolustaja Matt Niskanen täräytti Crosbyä poikittaisella mailalla päähän.

Teosta Niskanen sai ulosajon.

Tarkalleen itse poikittainen maila ei välttämättä aiheuttanut loukkaantumista, vaan tasapainon horjumisen yhteydessä Crosbyn toinen jalka vääntyi pahasti.

– En usko, että se oli kovin hieno ”taklaus”. En myöskään usko, että tuo on jotain, mitä tähän peliin kaivataan, Penguinsin hyökkääjä Chris Kunitz sanoi paikallisille toimittajille Pittsburghissa.

– En tiedä yrittikö hän (Niskanen) loukkaannuttaa häntä (Crosbyä), mutta ei sitä koskaan tiedä, samasta leiristä Jake Guentzel mietti.

Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz piti loukkaantumista ikävänä. Itse Niskasen poikittaista mailaa Trotz piti peliin kuuluneena tekona.

Penguinsin päävalmentajaa Mike Sullivania tilanne tympäisi taiston tauottua.

– Minulla ei.. parempi etten jaa mielipidettäni siitä, Sullivan vältteli purkausta.

Crosbyn tila jäi arvoitukseksi kolmannen pelin jälkeen.

– Loukkaantuneiden pelaajien tilanteita tarkastellaan yön yli, Sullivan tyytyi kommentoimaan.

Penguinsilta sekä ykkösvahti Matt Murray, ykköspakki Kris Letang että nyt myös kapteeni Crosby ovat sivussa.

– Ensinnäkin toivotaan, ettei tilanne ole se, Sullivan sanoi, viitaten Crosbyyn lisäykseen sairastuvalle.

– Uskon kuitenkin, että tällä ryhmällä on niin paljon luonnetta ja kykyä, että kykenemme selviytymään loukkaantumisista ja haasteista, mitä meillä on ollut koko vuoden ajan. Teimme niin nyt ja jatkamme sitä samaa myös jatkossa.

Capitals onnistui kaventamaan sarjan tilannetta, kun Kevin Shattenkirk laukoi 3-2-voittomaalin jatkoajalla. Penguins johtaa nyt sarjaa voitoin 2-1.