Pittsburgh väänsi runkosarjan voittajan siltaan – tulikuuma Jevgeni Malkin nousi venäläislegendan rinnalle

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins on enää voiton päässä NHL:n itäisen konferenssin finaaleista.

Penguins kukisti kotonaan Washington Capitalsin maalein 3-2. Pingviinilauma johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1. Runkosarjan voittanut Capitals on pahassa tilanteessa. Penguinsilla on ensimmäinen tilaisuus lähettää Capitals kesälomalle lauantaina Washingtonissa.

Penguinsin maalivahti Marc-Andre Fleury palkittiin ottelun ykköstähtenä. Fleury pysäytti 36 laukausta.

Pudotuspelien pistepörssiä johtava Jevgeni Malkin nappasi yhden syöttöpisteen. Penguins-hyökkääjä nousi sen turvin NHL:n pudotuspelien kaikkien aikojen toiseksi eniten syöttöpisteitä keränneeksi venäläispelaajaksi.

Malkin on summannut 133 playoff-peliin 93 syöttöä. Samaan ylsi omalla urallaan legendaarinen Sergei Zubov. Malkinin edellä venäläispelaajien pistepörssissä ja syöttöpörssissä on enää Sergei Fedorov (52+124=176). Malkin on takonut playoffeissa 133 pelissä tehot 52+93=145.

Tänä keväänä Malkin on iskenyt Penguinsille yhdeksään peliin saldon 4+12=16.