Venäläistähti Ilja Kovaltshuk tavoittelee paluuta takasin NHL-kaukaloihin neljän KHL:ssä vietetyn vuoden jälkeen.

Kovaltshukin tilanne on hyvin kinkkinen, koska hän voi allekirjoittaa NHL-sopimuksen vain New Jersey Devilsin kanssa heinäkuun 1. päivän jälkeen.

Devils voi kuitenkin tehdä sopimuksen Kovaltshukin kanssa ja sen jälkeen kaupata hänet toiseen NHL-seuraan.

Devilsin GM Ray Shero tapasi Kovaltshukin agentin Jay Grossmanin kaksi viikkoa sitten, mutta tähtipelurin tulevaisuudesta ei ole vielä tietoa. Shero vaikuttaa kuitenkin olevan kiinnostunut Kovaltshukin palveluksista.

– En tunne Kovaltshukia, mutta olen nähnyt hänen pelaavan tässä liigassa pitkään. Hän oli NHL:n kärkipelaajia ja kaikki joukkueet tavoittelevat samaa kuin me, eli lahjakkaiden pelaajien lisäämistä oman rinkiin, Shero kertoo North Jersey -lehdelle.

– Jos hän tulee takaisin NHL:ään, se olisi fantastista, mutta en tiedä tässä kohtaa enempää.

Shero ei halua poissulkea Kovaltshukin liittymistä Devilsin joukkueeseen.

– Kunpa voisimme koota joukkueemme Kovaltshukin tapaisella huippupelaajalla, se olisi ok. Hän tulee ajamaan bussia tässä tapauksessa. Hän päättää itse missä haluaa pelata. Minä päätän, onko hänen hommaamisessa järkeä meidän kannalta, Shero kommentoi.