Venäläistähti Ilja Kovaltshuk tavoittelee paluuta NHL-kaukaloihin ensi kaudella, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kertoo tv-lähetyksessä.

Kovaltshuk pelasi edellisen kerran NHL:ssä New Jersey Devilsin riveissä kaudella 2012-13, mutta sen jälkeen venäläistähti on pelannut KHL:ssä Pietarin SKA:ssa neljä kautta.

34-vuotias Kovaltshuk teki tällä kaudella KHL:ssä 60 ottelussa 32 maalia ja 78 tehopistettä.

Kovaltshukin tilanne on hyvin kinkkinen. Hän jäi teknisesti eläkkeelle NHL:stä vaikka hänellä oli 15 vuoden pelaajasopimus vielä kesken. Kovaltshukin sopimus ei ole enää voimassa, mutta Devils omistaa hänen oikeudet.

Eli Kovaltshuk saa palata NHL:ään, jos hän liittyy New Jersey Devilsin riveihin. Jos tähtihyökkääjä haluaa johonkin toiseen NHL-seuraan, kaikkien muiden joukkueiden täytyy hyväksyä se.

– New Jersey Devils omistaa hänen oikeudet, joten hän voi allekirjoittaa sopimuksen heidän kanssaan ja pelata siellä. Siitä ei ole ongelmaa. Jos hän haluaa taas pelata jossain toisessa NHL-joukkueessa, teknisesti kaikkien muiden joukkueiden täytyy hyväksyä se, Friedman kertoo Sportsnetin tv-lähetyksessä.

Yksi vaihtoehto on se, että Devils vaihtaa Kovaltshukin oikeudet toiselle joukkueelle.

– Mutta on toinenkin tapa, miten tämä voi toimia, jos hän ei halua pelata Devilsissä tai he eivät halua häntä. Kumpikaan – agentti tai pelaaja – ei ole vielä kommentoinut tätä, mutta sen joukkueen joka saa hänet, täytyy tehdä vaihtokauppa Kovaltshukin oikeuksista Devilsin kanssa, Friedman jatkaa.

– Uskon, että hän herättää merkittävää kiinnostusta NHL-seuroissa.