Kesäkuu on jo starttaamassa, mutta vapaiden pelaajien markkinoilla on tällä hetkellä jopa poikkeuksellisen monta laadukasta viime kaudella Liigassa pelannutta hyökkääjää, jotka hakevat uutta seuraa.

MM-kisoissa loistanut ja Liigan maalipörssin runkosarjassa voittanut Veli-Matti Savinainen on jo ilmoittanut, etteivät pelit jatku Tapparassa, mutta uusi osoite on edelleen mysteeri. Kysyntä ulkomailla on varmasti sen verran kovaa, että olisi ihme, jos Savinainen nähtäisiin toisessa liigaseurassa ensi kaudella.

Samaa voi sanoa HIFK:n Juhamatti Aaltosesta, joka pelasti kautensa MM-kisoissa erittäin heikosti sujuneiden ja maalittomien Liigan pudotuspelien jälkeen. Sarjan palkkakuningas on toistaiseksi ilman sopimusta.

Yksi mielenkiintoisista vapaista hyökkääjistä on myös loukkaantumisista keväällä kärsinyt Pelicansin Vili Sopanen, joka paukutti pelaamassaan 41 ottelussa huimat 46 tehopistettä. Raamikas 29-vuotias hyökkääjä on pelannut urallaan ainoastaan viisi ottelua ulkomailla Ruotsin Luulajassa.

Myös Sopasen joukkuekaveri Justin Hodgman on ilman sopimusta. Yksi koko Liigan väriläiskistä pelasi ailahtelevan ja loukkaantumisten sävyttämän kauden, mutta pystyy edelleen parhaimmillaan olemaan ratkaisupelaaja liigajäillä.

Muita vapaita hyökkääjiä ovat muun muassa Kärppien Brock Trotter ja Jesse Saarinen sekä SaiPassa 16 maalia iskenyt Tero Koskiranta. Myös HPK:ssa kautensa päättänyt 37-vuotias konkari Niklas Hagman on ilman työnantajaa.