Kanadan NHL-tähtipakki koki ihmeellisen loukkaantumisen – näin toimittaja avasi taustatarinaa

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

PARIISI. Kanadan joukkueesta kuului kummia kesken kevään MM-kisojen, kun turnauksen erittäin tehokkaasti aloittanut Tyson Barrie loukkaantui erikoisissa merkeissä.

Asiasta raportoineen TSN:n toimittajan Darren Dregerin mukaan loukkaantuminen sattui, kun Barrie oli paininut hotellihuoneessa.

Tarina kuulosti hyvin erikoiselta.

– En toki ollut paikalla, joten on vaikea sanoa tarkkaan, että miten tapaus oikeasti meni. Lopputulos oli tietysti paha, koska hänelle tuli niin paha viiltohaava jalkaan, että hänet oli vedettävä pois turnauksesta. Mitä itse arveilen, niin kyse oli harmittomasta pienestä pelleilystä ja jos tämä on se totuus, niin ei siinä mitään, Dreger totesi SuomiKiekko-sivustolle.

Dregerin näkemyksen mukaan kyse oli pienestä, harmitonta ajankulutusta, joka päättyi pahalla tavalla.

– Jos puhuu esimerkiksi sellaisten NHL-pelaajien kanssa, jotka ovat pelanneet sarjassa 10-15 vuotta, niin he sanovat, että tuo on ihan normaalia. Kyse on miehistä, mutta joskus heistä tulee poikia pienissä leikeissä.

– Mielestäni se oli valitettava tapaturma. Voin hyvällä syyllä sanoa niin. En uppoaisi liian syvälle tuohon tapaukseen.

Miten Kanadan valmennuksessa reagoitiin, kun tieto loukkaantumisesta kantautui heidän korviin?

– Eivät he olleet kovin iloisia, Dreger myöntää.

– En usko, että he olivat vihaisia Tysonille tai niille, jotka olivat mukana tapauksessa. Enemmän he olivat pettyneitä siihen, ettei Tyson voinut pelata turnausta loppuun, kun olemassa oli kuitenkin mahdollisuus sille, että he voivat voittaa MM-kultaa.

Colorado Avalanchen tähtipakki oli lähtökohtaisesti Kanadan isoja avainpelaajia tämän kevään turnauksessa. Kaiken lisäksi Barrie oli isosti esillä ensimmäisissä otteluissa.

– Pitää ottaa huomioon se, että siinä vaiheessa turnausta hän oli puolustajien pistepörssin ykkönen ja koko turnauksen pistepörssin jaetulla kärkipaikalla. Se takaisku osui pahasti myös Kanadan hyökkäyspeliin, kun iso palanen ei ollut enää käytettävissä, Dreger mietti.

Käytännössä Barrieta saapui paikkaamaan Colton Parayko, joka putosi St. Louis Bluesin kanssa NHL:n toisella pudotuspelikierroksella pihalle.

– He olisivat joka tapauksessa kysyneet Paraykoa, mutta varsinkin tässä tapauksessa he olivat erittäin onnekkaita kun Parayko suostui tulemaan kisoihin. Kuten näimme Norjaa vastaan, hänellä on erittäin painava laukaus ja hän pystyy heiluttamaan maaliverkkoja.

Parayko paukutti kaksi maalia, kun Kanada otti 5-0-voiton Norjasta. Samalla Kanada varmisti lohkon ykköspaikan jo ennen viimeistä ottelua.

Dregerin ajatuksia tiistaina pelattavasta Suomen ja Kanadan ottelusta luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Pariisi
Twitter: @ilarisavonen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS