Alkukevään iso nimi NHL:n finaaleihin erikoisesta asemasta – ”Yritän olla miettimättä sitä”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsin maalivahti Marc-Andre Fleury lähtee monella tapaa erikoisesta asemasta tulevaan finaalisarjaan Nashville Predatorsia vastaan.

Ensinnäkin ilmoilla on ollut jo pidemmän tovin ajan kovia siirtohuhuja, joissa Fleuryä ollaan oltu viemässä muualle.

Penguins kun ei halua luopua huippulupaavasta Matt Murraystä tulevassa kesän laajennusdraftissa, missä sarjaan liittyvä Golden Knights Vegas valitsee jokaisesta seurasta yhden pelaajan itselleen.

– Yritän olla miettimättä sitä, Fleury sanoi NBC Sportsin mukaan mahdollisesta viimeisestä keväästä Penguinsin kanssa.

– Menen päivä kerrallaan, elän sen kautta. Saa nähdä, että mitä kauden jälkeen tapahtuu.

Toinen erikoinen tekijä Fleuryllä on se, että hän aloitti kevään pudotuspelit erittäin vahvasti Penguinsin maalilla. Toinen veskari Murray oli loukkaantuneena, minkä myötä Fleurylle avautui mahdollisuus torjua kiekkoja Penguinsin tolppien välissä.

Hän olikin iso sankarinimi Penguinsille, joka onnistui raivaamaan tieltä sekä Columbus Blue Jacketsin että Washington Capitalsin.

Konferenssifinaaleissa Ottawa Senatorsia vastaan Matt Murray otti jälleen isompaa roolia haltuun.

– Päätös oli erittäin vaikea, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan sanoi maalivahdeista.

– Keskustelimme siitä valmentajien kanssa hyvin pitkään. Se oli erittäin vaikea päätös, koska kunnioitamme molempia maalivahteja. Molemmat ovat esimerkiksi voittaneet Stanley Cupin urallaan. Olen sanonut koko kauden ajan siitä, että meillä on kaksi ykkösvahtia. Tämä on uniikkihaaste meille, koska monella joukkueella ei ole samanlaista tilannetta ja mahdollisuutta.

– Minun tehtäväni on yrittää päättää se, että kuka antaa minäkin iltana meille parhaan mahdollisuuden voittaa. Noissa päätöksissä on kuitenkin aina monia eri tekijöitä mukana. Rehellisesti sanottuna haluan pitää ne syyt joukkueen sisällä. Joka tapauksessa niitä on paljon, Sullivan sanoo prosessista.

Fleury on yrittänyt suhtautua päätöksiin hyvin ammattimaisesti.

– En halua miettiä niitä liikaa. Minulla on ollut hauskaa, kun olemme voittaneet pelejä. Nuo ovat valmentajien päätöksiä ja minä kunnioitan niitä.

– Kun en ole maalissa, yritän kannustaa ja tukea kavereita. Jos saan uuden mahdollisuuden, niin olen valmiina.

Finaalit lähtevät liikkeelle Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä.