© Kuva: Getty Images

Alkoholismin päihittänyt konkarihyökkääjä sortui kesken NHL-kauden viinaan – ura mahdollisesti ohi?

Nashville Predatorsin hyökkääjä Mike Ribeiro lähetettiin vuoden 2014 keväällä alkoholivieroitushoitoon.

37-vuotias veteraanipeluri päihitti hoidon avulla alkoholiongelmansa ja siirtyi kaudella 2015-16 Phoenix Coyotesista nykyisen joukkueensa Predatorsin riveihin.

Predotorsin johtohenkilöt saivat kuitenkin tällä kaudella selville, että Ribeiro oli sortunut vuoden alussa alkoholiin. Kanadalaishyökkääjä passitettiin saman tien tiedon tultua farmisarja AHL:ään, kanadalainen Le Presse -lehti uutisoi.

1074 NHL-ottelua urallaan tehopisteillä 228+565=793 pelannut Ribeiro teki tällä kaudella NHL:n puolella 46 ottelussa neljä maalia ja 25 tehopistettä.

AHL:ssä konkari summasi 28 kamppailussa pisteet 5+21=26.

– Mike koki takaiskun ennen lomia ja Predatorsin johto kuuli siitä. He päättivät, että hänen on parempi jättää joukkue. Mike hyväksyi muuton farmijoukkue Milwaukee Amiralseihin. Mutta kuten on sanottu, hän ei suostu antamaan periksi. Moni veteraani olisi luovuttanut hänen kengissään, mutta ei hän. Hän löysi rohkeutta jatkaa, Ribeiron agentti Bob Perno kommentoi Le Presse -lehdelle Puck Daddy -sivuston mukaan.

Nashville löi Ribeirolle käteen kahden vuoden ja seitsemän miljoonan dollarin arvoisen paperin kauden 2015-16 alussa. Miehen sopimus päättyy tänä kesänä heinäkuun 1. päivä, eikä uudesta NHL-sopimuksesta ole mitään varmuutta.

– Jos tämä päättyy tähän, hän voi olla ylpeä urastaan. Hän saattaa pystyä vielä pelaamaan Euroopassa, mutta mitä NHL-sopimukseen tulee, meidän täytyy olla realistisia. Sen saaminen tulee olemaan vaikeata, Perno kertoo.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!