New Jersey Devilsin toimistolla hypitään ilmaan tällä hetkellä, vaikka ulospäin annetaan maltillisen ammattimainen kuva sen jälkeen, kun seura nappasi NHL:n arvonnassa 8,5 prosentin todennäköisyydellä ykkösvarauksen tulevan kesän varaustilaisuuteen.

Kyse ei ole pelkästään ykkösvarauksesta. Parasta asiassa on se, että New Jersey tarvitsee kipeästi vahvistusta keskushyökkääjien tontille, ja tulevan varaustilaisuuden kaksi parasta pelaajaa ovat senttereitä.

Kanadalaista Nolan Patrickia on pidetty pitkään selvänä ykkösvaihtoehtona, mutta kakkoseksi arvioitu sveitsiläinen Nico Hischier on pelannut aivan loistavan kauden. Devilsin GM Ray Shero kehui molempia TSN:n haastattelussa.

– Mielestäni he ovat molemmat loistavia pelaajia ja todella erilaisia. Patrickilla oli loukkaantuminen tällä kaudella, mutta kaikki tietävät hänen olevan mieletön pelaaja, Shero sanoo.

– Sitten on sveitsiläispoika. Kylmäpäinen sentteri, jolla on kokoa ja lahjoja. Meidän seuramme kannalta valittavana on hyviä pelaajia.

184-senttinen Hichier siirtyi kuluneelle kaudella Sveitsistä Pohjois-Amerikkaan Halifax Mooseheadsin juniorijoukkueeseen, missä nuorukainen teki QMJHL: runkosarjassa 81 tehopistettä 57 ottelussa. Lisäksi hän oli selvästi yksi alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuiden näkyvimpiä pelaajia.

Patrickin etuna on huiman taidon lisäksi iso koko. 191-senttinen ja 90-kiloinen hyökkääjä jäi hieman varjoon, koska loukkaantumisen takia hänen vyölleen kertyi WHL:n juniorisarjassa ainoastaan 33 runkosarjan ottelua, joissa hän teki 46 tehopistettä.