Tapparalla tähdet esillä, hyvin jämäkkä esitys Helsingissä – ”Ei me nyt niin ylivoimaisia olla”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Jos kolmannen erän alussa valotaululla komeilevat lukemat 0-5 ja muistaa, että nyt mennään välieriä, herää esille monia kysymysmerkkejä.

Onko toinen aivan täysin ylivoimainen? Vai onko toinen umpisurkea?

Torstaina toisessa välieräottelussa Tapparaa vastaan HIFK onnistui lopussa kaunistelemaan lukemia, mutta paremmuudesta ei ollut mitään kysymysmerkkejä.

Tappara oli hyvin tyly ja käytännössä siltä nähtiin noin 50 minuutin ajan hyvin jämäkkä vierasesitys Helsingissä.

– Kyllä me tehtiin paljon hyviä asioita tänään. Sellaisia juttuja, joista ollaan puhuttu. Oli rohkeutta pelata ja saatiin hyvää pelirytmiä. Pelattiin viisasta jääkiekkoa, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kehaisi omiensa suoritusta SuomiKiekko-sivustolle.

– Siihen vielä lisättynä yksilöt, jotka pystyivät voittamaan kaksinkamppailuja ja pystyivät haastamaan fyysisesti IFK:n pelaajia. Kyllä siinä oli paljon sellaisia elementtejä, joilla tässä jääkiekossa pärjää, Tapola jatkoi.

Niin, yksilöt. HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen puhui siitä, miten Tapparan kärkipelaajat olivat IFK:n vastaavia edellä.

Kun katsoo maalintekijöitä, on toteamus helppo luikauttaa ilmoille. Henrik Haapala, Jani Lajunen, Veli-Matti Savinainen, Tapparan tämän kauden isot vastuunkantajat. Jokainen heistä onnistui maalinteossa.

– He ovat kuitenkin sellaisia pelaajia, jotka pelaavat ylivoimaa, muun muassa. Silloin odotetaan aina tulosta.

– Alivoima tappoi hienosti IFK:n ylivoiman ja ylivoima pystyi tekemään maalit. Se kuuluu aika hyvin voittavaan jääkiekkoon, Tapola myhäili.

Mutta eivätpä tähdet mitenkään henkseleitä paukutelleet.

Esimerkiksi kultakypärä Haapalalta nähtiin komea soolo toisessa erässä. Siinä Haapala lähti omalta alueelta liikkeelle, purjehti IFK:n puolustuksen läpi ja pamautti näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi kiekon rysään.

– Sain (Valtteri) Kemiläiseltä hyvän jätön. Luistelin vain, pääsin ohitse ja koitin ampua. Nyt meni. Ei siinä sen ihmeellisempää, Haapala totesi nöyränä.

Tappara näytti välillä hyvinkin ylivoimaiselta. Vaikka IFK painoi välillä päälle, on tosiasia se, ettei se ole ollut lähelläkään voittoa kahdessa aiemmassa ottelussa.

– Kyllä he pelaavat hyvin ja nämä lukemat (2-5) ovat vähän mairittelevia meille. Mun mielestä me pelattiin hyvin ja saatiin IFK aseettomaksi, Haapala mietti, jatkaen:

– Viime peli voitettiin käytännössä 1-0, että ei me nyt niin ylivoimaisia olla. Molemmat pelaavat hyvin ja tämä nyt oli tämmöinen peli. Seuraava peli taas on varmasti erilainen, Haapala uskoo.

Mainittu seuraava kamppailu on luvassa lauantaina.

Sen suhteen tiistaina loukkaantuneen Tappara-sentterin Juhani Jasun tilanne on yhä avoinna.

– Tänään ei pelannut ja katsotaan sitten seuraavan suhteen, että missä kunnossa hän on, Tapola totesi.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004