Ruotsalaiselle NHL-tähdelle hurjat kehut seurajohdolta: ”Yksi kaikkien aikojen suurimmista”

© Kuva: Getty Images

Detroit Red Wingsin kapteeni Henrik Zetterberg ylsi hienoon saavutukseen, kun ruotsalaistähti rikkoi 1000 NHL:n runkosarjaottelun rajapyykin Detroitin kauden – ja samalla koko Joe Louis Arenan historian – viimeissä ottelussa.

Zetterberg varattiin vuoden 1999 varaustilaisuudessa vasta numerolla 210, mutta ”Zeta” on rakentanut silti upean NHL-uran. 1000 ottelussa ovat syntyneet tehot 326+578=904. Parhaalla kaudellaan Zetterberg nakutti tehot 43+49=92.

– Hänellä on palava halu olla suuri. Se palava halu nosti hänet loppupään varauksesta yhdeksi sukupolven parhaista kahdensuunnan senttereistä. Hän olisi voinut ”huijata” itselleen enemmän pisteitä urallaan, mutta hän ei ikinä tee niin, päävalmentaja Jeff Blashill hehkutti seuran verkkosivuilla viitaten Zetterbergin puolustusmotivaatioon.

– Hän oli heti ammattimainen ja hyvin kypsä siitä päivästä saakka, kun hän saapui organisaatioon. Loistava kiekkoilija, loistava yleispelaaja. Heti ensimmäisestä päivästä saakka hänellä on ollut nuo kyvyt, joita todella ihailin, Detroitin entinen kapteeni Steve Yzerman kehui.

36-vuotiaan Zetterbergin sopimus jatkuu kevääseen 2021 asti, joten ainakaan vielä ruotsalainen ei ole ripustamassa hokkareitaan naulaan. Vielä tälläkin kaudella Zetterberg kokosi pudotuspelien ulkopuolelle jääneessa Detroitissa tehot 17+51=68.

Zetterberg kuuluu myös kolmen kullan kerhoon. Stanley Cupin hän on voittanut kaudella 2007-2008 ja sekä MM- että olympiakultaa vuonna 2006.

– Hän on sotilas, hän on kilpailija. Hän pelaa ylpeydellä, hän on loistava johtaja jäällä ja jään ulkopuolella, seuran manageri Ken Holland kuvaili sentteriään.

– Yksi kaikkien aikojen suurimmista Red Wings -pelaajista.