NHL:ssä kukkaan puhjennut huippulupaus neuvottelee jättidiilistä – lähtee silti MM-kisoihin

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Boston Bruinsin 20-vuotias huippuhyökkääjä David Pastrnak onnistui loistavasti tulokassopimuksensa viimeisellä kaudella tekemään todellisen läpimurtonsa tehtyään runkosarjassa 35 maalia ja 70 tehopistettä.

Sopimuksen päätyttyä tshekkihyökkääjästä tulee rajoitettu vapaa-agentti, joten edessä on mielenkiintoiset sopimusneuvottelut agentin ja Bruinsin välillä. Pelaajan puheista on pääteltävissä, että hän haluaa jatkaa nimenomaan Bostonissa myös tulevat vuodet.

– Sata prosenttisesti. Ehdottomasti rakastan olla täällä. Tämä on paikka, missä minulle annettiin mahdollisuus olla NHL:ssä, Pastrnak sanoo CSN:n haastattelussa.

Huippulupaus lähtee hakemaan luonnollisesti hyvän kauden jälkeen rahakasta sopimusta. On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi palkkakuninkaaksi Pastrnak nousee ja millaiseen sopimukseen hän ja hänen agenttinsa suostuvat.

– Se ei ole minun käsissäni, vaan se on seurajohdon ja agenttini välinen asia. Molemmat osapuolet ovat olleet miljoonia kertoja tässä tilanteessa, joten annan heidän käsitellä sen.

Sopimusneuvottelut ovat mielenkiintoiset myös siksi, ettei Pastrnak ollut terävimmillään pudotuspeleissä, kun Boston putosi ensimmäisellä kierroksella Ottawa Senatorsia vastaan. Onko tshekkihyökkääjä siis vielä oikeutettu NHL:n kärkipalkkoihin?

– Keskustelin Pastrnakin kanssa keskiviikkona. Ne olivat hänen ensimmäiset pudotuspelinsä NHL:ssä. Hän tulee toivottavasti olemaan tätä tulosta parempi pelaaja. Hänellä oli loistava runkosarja, mutta pudotuspelit ovat seuraava askel, seuraava haaste, Boston Bruinsin toimitusjohtaja Don Sweeney sanoi.

Kaiken lisäksi Pastrnak edustaa ilman valmista sopimusta Tshekkiä ensi viikolla alkavissa MM-kilpailuissa, mikä on rohkea ratkaisu nuorelta pelaajalta.

Henri Havusela