NHL:n hallitseville mestareille iso apu sairastuvalta – ”Pistää muut varpailleen”

© Kuva: Getty Images

Parhaillaan huippusarjaa Washington Capitalsia vastaan pelaava Pittsburgh Penguins saa mieluisia uutisia sairastuvalta.

Tuulennopea laitahyökkääjä Carl Hagelin on nimittäin palaamassa kehiin.

Hagelin harjoitteli perjantaina jo täysillä Penguinsin mukana ilman kontaktiestopaitaa.

Ruotsalaishyökkääjä on vaihtoehtona sarjan toiseen otteluun, joka pelataan Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

– Hän tuo vauhtia ja hän pystyy jatkuvasti antamaan painetta niin, että vastustaja sortuu menetyksiin. Sitä kautta hän pystyy myös luomaan paikkoja, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan kuvailee AP:n mukaan.

– Hagelin on hyvä alivoimapelaaja, hän on vahva kahteen suuntaan ja häntä voi käyttää niin monissa eri tilanteissa. Mutta varsinkin hänen nopeus auttaa meitä pelaamaan sellaista peliä, mitä haluammekin pelata. Olemme kilpailukykyisempi joukkue, kun hän on kokoonpanossa mukana, Sullivan puhuu Hagelinin merkityksestä.

– Hän pystyy pistämään muut varpailleen. Hän ei anna vastustajalle tilaa pelata ja hän pystyy auttamaan monilla eri osa-alueilla, Penguinsin kapteeni Sidney Crosby puolestaan mietti ruotsalaishyökkääjästä.

Hagelin on ollut sivussa pelikentiltä marraskuun alkuvaiheilta lähtien. Lopullinen päätös pelaamisesta Capitals-sarjan toisessa ottelussa tulee vasta alkulämmittelyn yhteydessä.

– Se on aina paha sanoa, mutta nyt tuntui hyvältä. Tuntui siltä, että pääsin liikkeelle. Olen innoissani, se on varmaa, 28-vuotias laituri fiilistelee.

Penguinsin ja Capitalsin toinen kohtaaminen alkaa tulevana yönä kello 03.