Maalipyssy Artturi Lehkonen sai mieletöntä ylistystä – ”Todella harvinaista tuon ikäiseltä”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin nuori suomalaislupaus Artturi Lehkonen tulitti kaksi maalia ja syötti yhden osuman yön 4-1-voitossa Florida Panthersia vastaan.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Lehkonen sai isoja kehusanoja ottelun jälkeen joukkuetovereiltaan ja valmentajaltaan Claude Julienilta.

– Hänen potentiaalinsa on todella korkealla. Hänellä on niin paljon tilaa kehittyä, erityisesti hänen ikänsä takia. Hän tulee silti pelaamaan erittäin isossa roolissa noinkin nuorena. Et näe sellaista usein, kehuu Canadiens-kapteeni Max Pacioretty Montrealin kotisivuilla.

– Parasta hänessä on se, että hän on avoin kehittymään paremmaksi. Olen todella vakuuttunut hänen suorituksestaan tänään, kuten koko kaudella, Pacioretty jatkaa.

21-vuotias tulokashyökkääjä Lehkonen on tehnyt tällä kaudella 16 maalia ja 9 syöttöpistettä.

– Yritän vain auttaa joukkuettani niin paljon kun pystyn. Tänään olin onnekas ja sain muutaman pompun. Se oli hyvä voitto meille, kommentoi Lehkonen nöyrästi.

Lehkosen kypsyys on yllättänyt täysin joukkueen päävalmentajan Julienin.

– Olen sanonut tämän monta kertaa, että hän pelaa yli oman ikänsä, kun puhutaan kypsyydestä pelaajana. Hän tuntee pelin ja lukee sitä hyvin, kiekon kanssa tai ilman. On todella harvinaista tuon ikäiseltä pelata niin isolla taidolla kuin hän. Hän pelaa kuin kokenut veteraani, ylistää Julien.