Tappara oli kompastua, mutta ei kompastunut.

Ilves laittoi suuren mestarisuosikin todella koville.

– Oltiin välillä vähän hukassa. Ilves antoi kunnon vastuksen, mutta saatiin ne neljä voittoa. Toki ne voitot tulivat vähän vaikeamman kautta, mutta niitä tästä sarjasta haettiin, Tapparan tähtihyökkääjä Veli-Matti Savinainen mietti SuomiKiekko-sivustolle huiman sarjan päätyttyä.

Ilves oli ehtinyt yltyä hurjaan loppukiriin runkosarjan puolella. Suoranainen huuma kantoi myös pudotuspeleihin, missä Ässät jäi ensin sen jalkoihin, eikä jymy-yllätys ollut kaukana puolivälierissä.

– Olihan tuo vaikea sarja meille pelillisesti. Oltiin jopa ahdingossa jossain vaiheessa. Mutta se on vahvan joukkueen merkki, kun päästiin kampeamaan rinnalle ja mentiin ohi. Kyllä se näissä paras seitsemästä -sarjoissa yleensä menee niin, että se joka saa neljä voittoa, on se parempi joukkue.

– Mun mielestä me näytettiin tuossa seiskapelissä, että ollaan ihan oikeilla jäljillä ja ollaan matkalla sinne, minne tähdätään, Savinainen pohti.

Ilveksen iso sauma tuli vastaan kuudennessa pelissä, mikä venyi jatkoerien puolelle. Yhdellä maalilla tupsukorvat olisivat olleet välierissä.

Lauantaina seitsemännessä kohtaamisessa Tappara oli tapparamainen. Siltä nähtiin mestarimainen suoritus.

Heti karkuun, sitten vahvaa peruspeliä ja hyvin tiivistä puolustamista.

Eikä Ilves saanut edes kunnon kiriä aikaiseksi.

– Pitää antaa propsit heille. Hyvä joukkue oli vastassa, joka pystyi pitämään meidät pois paikoilta. Heidän takia emme saaneet vielä sitä meidän koko arsenaalia näytettyä, Savinainen mietti, kun kysyi Tapparan potentiaalista.

Yllättikö Ilves jollain tapaa?

– Ei sinänsä. Runkosarjassa meillä taisi olla kuusi peliä heitä vastaan ja neljä vai viisi oli maalin pelejä tai meni jatkoajalle. Ilves osaa pelata meitä vastaan loistavaa jääkiekkoa. Onneksi saatiin revittyä neljä voittoa, Savinainen sanoi helpottuneena.

Ei vielä parasta

Potentiaali-kysymys on hyvin olennainen Tapparan kohdalla. On kuitenkin aivan päivän selvä fakta, etteivät kirvesrinnat saaneet parasta irti puolivälierissä.

Konkreettisia osoituksia löytyy.

Näistä yksi on Savinainen, joka paukutti runkosarjassa 30 osumaa ja vei maalipörssin nimiinsä.

Seitsemään peliin 2+2 ei toki huono saldo ole, mutta parempaa voi odottaa.

– Kahdessa ensimmäisessä pelissä oli ehkä vähän ylilatausta, Savinainen tunnusti omalta kohdaltaan.

Savinaiselta näkyi turhautumisen merkkejä. Typeriä jäähyjä, mailan hakkaamista laitaan ja niin edelleen.

– Kyllä siinä sitten kolmannessa taistossa alkoi löytyä se oma peli ja rentous. Ihan hyvin ne seuraavat viisi peliä menivät sitten.

Esimerkiksi kuudennessa kamppailussa Tapparan numero 19 meinasi käytännössä yksin ratkaista pelin Tapparalle. Osuma jäi milleistä kiinni.

Sarjan jälkeen Savinainen antoi kunniaa Ilvekselle siitä, miten tupsukorvat saivat pidettyä Tapparaa aisoissa. Oliko tämä sitten koko totuus Tapparan nihkeyden takana?

Ei välttämättä.

Treenasiko Tappara liian kovaa ennen pudotuspelejä? Miten jopa helpohko runkosarja näkyi henkisellä puolella?

Tapparan kannalta positiivinen juttu on se, että nyt se vältti kyykkäyksen. Nyt kaikki on auki.

Ja pelillisesti suunta näytti olevan taas hieman nousujohteinen. Korostetaan sanaa hieman.

– Eiköhän tuossa saada kaivettua lisää tuohon seuraavaan HIFK-sarjaan, Savinainen sanoi omalta kohdalta.

Tuon voi peilata koko joukkueen puolelle.

Välierissä Tapparalle vastaan asettuu IFK, viime kevään finaaleiden toinen osapuoli.

– Heillä on hyvä joukkue. Alkukaudella heillä oli vaikeuksia, mutta he ovat kuitenkin saaneet itseään kasattua niin, että he ovat jo välierissä. Eikä välierissä ole huonoja joukkueita, Savinainen muistuttaa.

– Jos katsoo heidän arsenaalia, niin varmasti saadaan tiukat välierät aikaiseksi.

Lähtökohtaisesti sarjaa voi pitää hyvin kutkuttavana. Tappara ei ole ollut vielä parhaimmillaan, mutta mitä se näyttää välierissä? IFK taas on parantanut huomattavasti otteitaan kevään aikana. Onko siitä horjuttamaan kirvesrintoja?

Ja mitä lukuisat tähdet, Savinaiset, Henrik Haapalat, Juhamatti Aaltoset, Roope Hintzit, Kristian Kuuselat, Corey Elkinsit, Joonas Raskit ja kumppanit tekevät?

– Toivottavasti saadaan samanlaista draamaa kuin mitä Ilves-sarjassa oli, Savinainen heittää tulevasta.