Ehdokkaat NHL:n parhaaksi valmentajaksi julkistettiin – jokainen nosti seuransa pohjamudista

© Kuva: Getty Images
Liiga alkaa torstaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

NHL julkisti kolme ehdokasta NHL:n parhaalle päävalmentajalle jaettavaan Jack Adams -palkintoon.

Ehdokkaiksi valittiin Toronto Maple Leafsin Mike Babcock, Edmonton Oilersin Todd McLellan ja Columbus Blue Jacketsin John Tortorella.

Jokaista ehdokkaana olevaa päävalmentajaa yhdistää se, että heidän joukkueensa olivat viime kaudella NHL:n sarjataulukon pohjalla, mutta tällä kaudella jokainen seura pelasi yli odotusten ja pääsi mukaan pudotuspeleihin.

Toista kauttaan Maple Leafsiä luotsaava Babcock johti nuoren joukkueensa sensaatiomaisesti pudotuspeleihin. Maple Leafs oli kaudella 2015-16 NHL:n sarjataulukon viimeinen 69 pisteellään. Tällä kaudella Babcockin ryhmä sai kasaan peräti 95 pistettä ja nousi divisioonansa kolmanneksi.

49-vuotias McLellanin johti Oilersin pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa peräti 10 vuoteen. NHL:n pohjamutaa viime vuosina ollut Oilers sai kasaan peräti 103 pistettä, kun viime kaudella seura sai vain 70 ja oli sarjan toiseksi viimeinen.

Columbus Blue Jacketsin yhdysvaltalaisluotsi Tortorella nosti viime kaudella NHL:n neljänneksi huonoimman (76pst) joukkueen yhdeksi sarjan kärkijoukkueeksi. Columbus sai kasaan peräti 108 pistettä, joka oli NHL:n neljänneksi eniten.

Columbus pääsi pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.

Jack Adams -palkinnon voittaja julkistetaan 21. päivä Las Vegasissa T-Mobile Arenalla.

Liiga alkaa torstaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!