© Kuva: Getty Images

Valmentaja ylisti käsittämättömiä minuuttimääriä NHL:ssä pelaavaa suomalaistähteä – ”Hän antaa aivan kaikkensa”

Buffalo Sabresin ykköspuolustaja Rasmus Ristolaisen peliaika on noussut tällä kaudella uskomattomiin määriin. Buffalon alakerta on kärsinyt erityisesti viime aikoina ikäviä loukkaantumisia, minkä takia Ristolainen on joutunut pelaamaan jopa yli 30 minuuttia otteluita kohden.

Ristolainen on ylittänyt raastavan 30 minuutin peliajan rajan kaksi kertaa viimeisessä neljässä ottelussa. Tällä kaudella 30 minuutin rajapyykki on ylittynyt jo peräti kahdeksan kertaa.

Ristolainen on NHL:n peliaikatilaston neljäntenä, edellään vain Dustin Byfuglien (27:24), Drew Doughty (27:16) and Ryan Suter (27:04).

Ristolaista ei vaivaa kuitenkaan kova työmäärä, vaan hänen oman pelinsä taso viime otteluissa.

– Työmäärä on ihan ok. Se ei tunnu paljoa. En pitänyt peleistäni Kaliforniassa, joten minun pitää tulla paremmaksi, Ristolainen kertoo NHL.comille.

Ristolaisen päävalmentaja Dan Bylsma toivoisi Ristolaisen pelaavan vähemmän raastavammin, koska suomalaispuolustaja pelaa niin rankkaa pelityyliä.

– Ongelma Rasmuksen 30 minuutin peliajoissa on se, että hän pelaa niin kovaa ja fyysisesti. Hän laittaa kaiken peliin, kun hän pelaa 30 minuuttia. Se on rankkaa kelle vain, Bylsma kommentoi.

– On kavereita, jotka pelaavat paljon urallaan, mutta he osaavat hallita sitä paremmin kuin Rasmus. Hän antaa aivan kaikkensa.

Ristolainen on tehnyt tällä kaudella 72:ssa ottelussa tehopisteet 5+38=43, mikä on hänen piste-ennätyksensä.

Ristolaisen pakkipari Josh Gorges on vakuuttunut nuoren suomalaisen pelaamisesta.

– Hän on ottanut haasteen meidän ykköspuolustajan ja NHL:n kärkipelaajien paikasta vastaan. Hän haluaa olla sitä ja se on suurin syy hänen kykyynsä pelata NHL:n parhaita pelaajia vastaan illasta toiseen ja pelata niinkin isoja peliminuutteja, kertoo Gorges.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

Comments are closed.