Winnipeg Jets on jäänyt jo kolme pistettä Läntisen konfrenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta, eikä viime yön 2-3-tappio San Jose Sharksia vastaan auttanut tilannetta yhtään.

Kohtalaisesti tällä kaudella esiintyneeltä Winnipegiltä löytyy kuitenkin yksi takuuvarma keino voittaa otteluita. Kun Jetsin nuori supertähti Patrik Laine tekee maalin ottelussa joukkue on pelannut voittotilastolla 17-3-3.

18-vuotiaana 32 maalia NHL:ssä 58 otteluun on hämmästyttävä suoritus, mutta vaikutus joukkueensa ottelusuorituksiin näinkin nuorena on vielä uskomattomampaa.

Laineen joukkuetoveri Paul Postma ei usko, että Winnipegin voittaminen on sattumaa silloin kun Laine iskee maalin ottelussa.

– Ei ole sattumaa. Kun sinun joukkueessa on kaveri, joka laittaa kiekkoa maaliin, se antaa kaikille lisää itseluottamusta. Kun hän tekee maaleja, tiedämme, että voimme voittaa pelejä, kertoo Postma Winnipeg Sunille.

Laine teki alkukaudella paljon maaleja ottelun loppuhetkillä ja sen takia hänellä on peräti viisi voittomaalia tältä kaudelta. Laine on kuitenkin viime aikoina alkanut on iskemään maaleja otteluiden aluissa.

– Esimerkiksi ottelu Coloradoa vastaa, kun Laine teki ensimmäisen maalin niin jokaisen itseluottamus nousi ja me olimme tulessa sen jälkeen, kertoo Postma.

Laine teki Coloradoa vastaan 1-0-avausmaalin ajassa 4:22 ja Winnipeg otti lopulta 6-1-murskavoiton.

– En tiedä miten tämä on kääntynyt näin. Aluksi hän teki otteluiden lopuissa maaleja ja toisella puoliskolla. Nyt hän tekee maaleja otteluiden aluissa. Me haluamme kannustaa häntä siihen, kertoo Laineen päävalmentaja Paul Maurice.