NHL-veteraani iski yllättäen ”Gordie Howe -hattutempun” – nousi maalillaan kovaan lukemaan historiatilastossa

Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Los Angeles Kingsiin treidattu Jarome Iginla tunnettiin takavuosina pistelinkona, joka ei kaihtanut fyysistä kontaktia. Iginla iski aiemmin urallaan useita niin sanottuja ”Gordie Howe -hattutemppuja” eli samassa ottelussa viimeisteli maalin itse, syötti maalin sekä tappeli.

Iginlan pistevire on kuitenkin vuosien saatossa pahasti hiipunut, joten todennäköisyys tähän hieman erikoisempaan temppuun on pienentynyt huomattavasti.

Kuumassa ottelussa vanhakin kuitenkin vertyi, kun ”Iggy” tappeli Calgary Flames -ottelussa järkälemäistä Deryk Engellandia vastaan (lue uutinen ja katso video täältä). Iginlalle merkittiin myös Kingsin voittomaaliksi jäänyyt 2-1-osuma, jonka Flames-pakki Mark Giordano viimeisteli omaan maaliin. Iginla lisäksi syötti Jeff Carterin viimeistelemän 4-1-osuman ja täydensi samalla Gordie Howe -hattutempun.

Yllättäväksi tempun teki vielä sekin fakta, että temppu tuli juuri Calgary Flamesia vastaan, jonka riveissä Iginla toimi monivuotisena kapteenina ja kuuluu joukkueen seuralegendoihin.

– On aina hauska palata tänne, voittaa ja olla voiton rakentamisessa mukana. Tappeluita vain välillä tulee, niistä ei ikinä tiedä, Iginla hymyili ottelun jälkeen Sportsnetille.

– En tiedä, kuinka monta tällaista (voittoa Calgaryssa) minulla on enää jäljellä, joten olihan tämä erityistä.

Voittomaali oli lisäksi Iginlalle hänen uransa 100:s. Elias Sportsin mukaan 100. voittomaalillaan Iginla on kaikkien aikojen NHL-listalla sijalla seitsemän. Aktiivipelaajista edellä on vain koko listan ykkönen Jaromir Jagr 135 voittomaalillaan.

Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!