Calgary Flamesin päävalmentajan Glen Gulutzanin muki meni täysin nurin Tammikuun 24. päivä, kun Flames hävisi Montreal Canadinesille 5-1. Tuolloin neljän ottelun tappioputkessa rämpinyt Calgary sai valmentajaltaan täyslaidallisen median kautta.

– Olimme säälittäviä. Tuo oli säälittävä esitys. Meidän ykköspelaajat eivät tehneet mitään. Jonkun olisi pitänyt astua esiin, Gulutzan laukoi ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Avautumista oli helppo pitää epätoivoisen valmentajan katkerana puheenvuorona, joka vaikuttaisi negatiivisesti Flamesin ilmapiiriin, mutta tällä kertaa pelaajien tylyttäminen kantoi hedelmää.

Haukkumisen jälkeen Calgary on voittanut 15 ottelustaan 12 ja jäänyt vain kahdesti kokonaan ilman sarjapisteitä. Tällä hetkellä joukkue viilettää seitsemän ottelun voittoputkessa.

Huippuvireen ansiosta Flames on noussut runkosarjassa mukaan taisteluun pudotuspelipaikoista, sillä se on läntisen konferenssin kuudes tällä hetkellä.

Calgaryn toimitusjohtaja Brad Trelivingin mukaan valmentajan suora palaute tammikuun lopussa oli tarvittava puheenvuoro.

– Mielestäni se oli ennen kaikkea näpäytys märällä pyyhkeellä korvien väliin. Koko Montrealin tapauksessa näkyi turhautuminen, mutta se oli herätys meidän pelaajille, Treliving sanoo NHL.comin haastattelussa.