Carolina Hurricanesin maalilla Cam Ward ehti häikäistä varsinkin alkukaudella.

Ward oli ollut alamäessä viime vuosien aikana, mutta syksyllä hän kannatteli Hurricanesia useammassa ottelussa.

33-vuotias veräjänvartija on ottanut Hurricanesin ykkösmaalivahdin aseman selkeästi haltuunsa.

Roolijaon taustalla ei ole ollut pelkästään hänen suoritukset, vaan myös se, miten huonosti seuran toinen maalivahti Eddie Läck on suoriutunut tällä kaudella.

Läck ehti olla pitkän tovin ajan sivussa aivotärähdyksen takia. Siitä toivuttuaan Läck on saanut luottoa, mutta ei ruotsalaiasvahti ei ole vastannut huutoon.

Hurricanesin päävalmentajalla Bill Petersillä alkoi jo riittää sen jälkeen kun Hurricanes oli hävinnyt Tampa Bay Lightningille.

– 16 vetoa, joista 4 meni sisään. Ei riitä, Peters murisi Läckin tuoreimman iltapuhteen jälkeen.

– Jos katsoo hänen tilastojaan. Ei riitä.

Peters olikin kiukkuisena purkauksen yhteydessä.

– Ei meillä ole edes kunnon kisaa päällä peliajan suhteen. Meillä on kaveri, joka on selvästi edellä toista. Niin ainakin itse näen. Lukemat puhuvat sen puolesta.

– Kun hän (Läck) on jälleen tolppien välissä, hänen pitää pelata paremmin. Hänen pitää ansaita joukkuetovereiden luottamus. He kuitenkin raatavat äärimmäisen kovaa koko ajan. Hänen pitää ottaa koppeja, varsinkin tärkeillä hetkillä.

– Tämä on aika kova purkaus, mutta ei tarvitse kuin katsoa lukuja. Kun avaa vähintään 10 peliä pelanneiden tilaston ja katsoo 60 pelaajan kärjen, tiedän kyllä, kuka on sijalla 60.

Läckhän se siellä. Ruotsalaistorjujan taakse on lauottu kiekkoja 3,33 maalin keskiarvolla yhtä iltaa kohden. Torjuntaprosentti Läckillä on niinkin murheellinen kuin 87,3.

– Ei riitä, Peters murahti poistuessaan toimittajien luota.