Yliopistotasolla NCAA-liigassa hurjaa jälkeä tällä kaudella tehnyt Tyler Kelleher päätyi varsin yllättävään ratkaisuun ammattilaiseksi hyppäämisen yhteydessä.

Kelleherin, 22, uskottiin matkaavan NHL-seura New Jersey Devilsin riveihin. Siirtoa ehdittiin pitää jo lähes varmana.

Mutta tähän täkyyn jenkkihyökkääjä ei tarttunut.

Kelleher päätyi tekemään try-out -sopimuksen AHL-seura Milwaukee Admiralsin kanssa.

Viime päivien aikana NHL-seurat ovat tehneet yliopistotasolta vapautuneiden pelaajien kanssa sopimuksia. Kelleherin kohdalla yllättävän päätöksen takana tausta on se, että NHL-seurojen joukossa on epäilty hänen riittävyyttä kaksinkamppailutilanteissa hänen pienen koonsa takia. 168 senttiä pitkä laituri saakin käydä näyttämässä osaamistaan ensin farmissa, ennen kuin tie aukenee isompiin ympyröihin.

Kelleher kävi neljän viimeisimmän vuoden ajan New Hampshiren yliopistoa. Sen joukkueessa tällä kaudella Kelleher paukutti 40 ottelussa tehot 24+39=63. Kelleher on ehdolla koko sarjan arvokkaimman pelaajan tittelin voittajaksi.