NHL:n siirtotakarajalla Chicago Blackhawks teki vain yhden, mutta varsin merkittävän lisäyksen rosteriinsa.

Se hankki ruotsalaispuolustajan Johnny Oduyan takaisin itselleen Dallas Starsista.

Blackhawksille tuli kuitenkin lisää jobinpostia Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelatussa ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Normaalisti sen kärkiketjuissa viilettävä venäläissentteri Artem Anisimov joutui jättämään pelin kesken.

– Hän on todennäköisesti ainakin tovin ajan sivussa, Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville sanoi Chicago Sun-Timesin mukaan.

Anisimov on muodostanut tuhoisan tulosketjun yhdessä Artemi Panarinin ja Patrick Kanen kanssa tällä ja viime kaudella.

Venäläissentterin tiputtua pois, siirsi Blackhawksin päävalmentaja Quenneville nuoren Nick Schmaltzin Panarinin ja Kanen keskelle.

Ja tulosta tuli.

Schmaltz oli alustamassa Kanen illan ensimmäistä ja toista maalia.

– Sitä ei tietenkään halua rikkoa kärkiketjua, joka on pelannut niin hyvin, mutta wow, millaisia paikkoja hän rakensikaan minulle parissa ensimmäisessä maalissani, lopulta hattutempun iskenyt Kane hehkutti.

Quennevillen mukaan hän aikoo pitää Schmaltzin kakkosketjun keskellä niin kauan, kun Anisimov on sivussa. Samalla toinen tällä kaudella mainiosti esiintynyt nuorukainen Ryan Hartman hyppää ykkösketjun laitaan.

Blackhawksilla loukkaantumishuolia riitti jo ennen Anisimovia, kun ruotsalaispuolustaja Niklas Hjalmarsson on ollut sivussa. Myös tuore hankinta Oduya on parhaillaan sivussa vamman takia.

Kaiken keskellä Blackhawks on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa ja se jahtaa tosissaan oman divisioonansa sisällä Minnesota Wildia.

Wildin johto on juuri nyt kolme pistettä. Se on kuitenkin pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Blackhawks.