38-vuotiaalle NHL:n venäläistähdelle kaavaillaan jatkosopimusta – ”Hän on löytänyt nuoruuden lähteen”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin seuralegendan Andrei Markovin sopimus loppuu tähän kauteen. 38-vuotiaalle venäläiskonkarille kaavaillaan kuitenkin kahden vuoden jatkosopimusta Montrealin kanssa.

– Huhujen mukaan hän tavoittelee kahden vuoden jatkosopimusta Montreal kanssa. Hän haluaa pelata tuhannennen NHL-ottelunsa ja päättää uransa Montrealissa, kertoo toimittaja John Lu TSN:n sivuilla.

Markov on pelannut koko uransa Montrealissa, jonka aikana hänelle on kertynyt peräti 985 ottelua, joissa hän on tehnyt tehopisteet 119+453=572.

Markov on ollut äärimmäisen tärkeä palanen Montrealin puolustusta tällä kaudella. Hän on tehnyt 57:een otteluun tehopisteet 6+30=36.

Markovin uraa on kiusannut useat loukkaantumiset, mutta hän on taistellut soturin lailla itsensä uransa parhaaseen kuntoon vanhoilla päivillään.

– Kun hän oli 33-vuotta, luulin, että hän on uransa loppupuolella. Montreal antoi hänelle silloin kuitenkin kolmen vuoden jatkosopimuksen. Nyt mietitään: onko 38-vuotias Markov kahden vuoden sopimuksen arvoinen? Vastaus on: kyllä, uskoo toimittaja Brian Wilde.

– Hän pelaa 38-vuotiaana parasta kiekkoaan. Hän on löytänyt nuoruuden lähteen 38-vuotiaana. 40 on iso numero, mutta ei mahdoton puolustajalle, Wilde jatkaa.

Markov on pelannut viime aikoina supertähtipuolustaja Shea Weberin kanssa samassa pakkiparissa ja hänen pistesaldonsa on kohdentunut huomattavasti sen jälkeen.

– Montreal tarvitsee Markovia. Hän on Weberin pakkipari ja he tarvitsevat häntä tasakentällisin pelattaessa, kuin myös yli- ja alivoimalla. Hän tulee olemaan oppi-isä nuorelle tulevaisuuden lupaukselle Mihail Sergatsheville, Lu kertoo.

Lu uskoo, että Markov tulee tienaamaan suurin piirtein samaa palkkaa, kuin aikaisempinakin vuosina.

– Hän saanut viimeisen kymmenen vuoden ajan 5,75 miljoonan dollarin kausipalkkaa. En ole yllättynyt, jos hän saa saman palkan tulevaan sopimukseensa. Hän on ollut koko vuosikymmenen ajan alipalkattu, Lu arvioi.