Yle: Kalervo Kummola otti kantaa EHT-kohuun – ”SM-liigan pitää katsoa peiliin”

© Kuva: Juha Tamminen

Tällä hetkellä kiekkopiireissä paljon puhetta herättää se, miten Liigassa pelataan samaan aikaan kun ohjelmassa on EHT-turnaus Ruotsissa.

Monilta liigaseuroilta on napattu pelaajia mukaan turnaukseen. Esimerkiksi Tappara, Ässät, HIFK ja JYP joutuvat pelaamaan tärkeitä pelejä ilman avainhahmoja.

Ylen lähetyksessä haastateltiin kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtajaa, rautakansleria Kalervo Kummolaa.

– SM-liigan pitää katsoa peiliin tässä asiassa, Kummola ilmoitti suoraan.

– Vuoteen 2023 asti on tehty ohjelmat valmiiksi, missä ovat mukana tauot eri EHT-turnauksille. Liigan pitää miettiä sitä, että pitääkö sen tiivistää omaa ohjelmaansa ja että onko sillä tarvetta 60 pelille? Kun katsoo eri eurooppalaisia sarjoja, niin siellä pelataan sitä 52-54 peliä. Se argumentti siellä on kuitenkin olemassa siitä 60 ottelusta.

Kummolan mukaan nimenomaan Liigasta pitää nyt tulla myöntymistä ja ylipäätänsä halua sopuisalle ratkaisulle.

– Ne miehet siellä, jotka ovat istumassa pöydässä, heidän pitää lopettaa kinastelu. EHT ja maajoukkue ovat kuitenkin loppupeleissä kaikkien etu.

Keskustelua on herättänyt myös se, että onko EHT-turnauksia liikaa kansainvälisessä kalenterissa. Kysymyksiä on herännyt siitä, että pitäisikö jostain turnauksesta luopua?

Kummola nosti esille Karjala-turnauksen ja sen merkityksen Jääkiekkoliitolle.

– Karjala-turnaus on sponsoritulojen kannalta ihan olennainen turnaus. Ei siellä ole mitään muuta paikkaa saada näkyvyyttä kuin se. Sen merkitys on erittäin iso.

Samalla Kummola kommentoi Ylelle nykyistä tilannetta olympialaisten suhteen. Siihen Kummola kommentoi tilanteen näyttävän ”vähän heikolta”.

– Se (tilanne) on edelleen auki ja mitään tarkkaa DL:ää ei ole.